GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 22. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na Mašinskom fakultetu u Beogradu završen Inovacioni centar informacionih tehnologija

Priprema studenata za buduće zanimanje

BEOGRAD - Mašinski fakultet u Beogradu završio je gradnju Inovacionog centra informacionih tehnologija koji će početi da radi do kraja ove godine posle donošenja zakona o inovacionim centrima. Ovaj moderno uređeni prostor nalazi se na petom spratu zgrade u kojoj je smešten Mašinski fakultet, a izgradnju inovacionog centra finansiralo je Ministarstvo nauke i zaštite životne sredine.

- Adaptirali smo kompletan peti sprat i pored novca koji smo dobili od Ministarstva uložili smo i svoja sredstva. Napravili smo restoran, kongresni deo sa četiri sale za predavače i inovacioni centar kao zasebnu celinu koji će predstavljati vezu između univerziteta i privrede. Studije na Mašinskom fakultetu su tesno povezane i sa naučno-istraživačkim radom iz koga studenti aktivnim uključenjem dobijaju dragocena iskustva za budući rad. Fakultet hoće da otvaranjem inovacionog centra i modernih laboratorija pripremi studente za buduće zaposlenje - kaže prof. dr Miloš Nedeljković, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Mašinski fakulteti u Srbiji prilagođavaju se standardima obrazovanja u Evropi. Tako će studije na mašinskim fakultetima trajati deset semestara, a svi ispiti biće jednosemestralni.

- Ove godine Mašinski fakultet u Beogradu primiće 525 budžetskih studenata i 65 brucoša koji će sami plaćati školarinu od 60.000 dinara. Prijemni ispit će se održati 1. jula. Sve potrebne informacije o upisu i prijemnom učenici mogu naći u Informaturu - objašnjava doc. dr Zoran Miljković, predsednik komisije za upis.

M. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Poternice koje ne piju vodu
Raseljeni najugroženije stanovništvo u Srbiji
Počela upisna groznica na fakultetima, višim i srednjim školama
"Kontrola" se nastavlja
Obznaniti Dinkićeve zloupotrebe
Priprema studenata za buduće zanimanje
Voda dobra, ne valjaju standardi
 


     


FastCounter by LinkExchange