GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 22. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Džefri Dahmer, ljudožder iz Milvokija

Kada je policija uhapsila Džefrija Dahmera, jednog od najbrutalnijih ubica u istoriji, američka javnost bila je zgranuta njegovom pojavom. On nije bio divljak, već inteligentan mladić, koji se, naizgled, ponašao onako kako su društvena pravila zahtevala.

Dahmer je rođen u Milvokiju 1960. godine. Jedan stariji dečak iz komšiluka seksualno ga je zlostavljao kada je imao osam godina i ta trauma ga je promenila: počeo je da ubija životinje. Odsecao im je udove, prskao ih kiselinom, nabijao im glave na kolac. Ali to je bio samo početak. Tokom 1978. godine njegovi roditelji su se razveli i ostao je sam.

Tada je prvi put ubio čoveka. Žrtva je bio autostoper Stiven Hiks. Dahmer ga je pozvao na piće, ali kada je stoper hteo da ode udario ga je tegom u glavu i zadavio. Potom je upisao koledž, a onda otišao u vojsku iz koje je otpušten posle dve godine. Serija ubistava počinje 15. septembra 1987. godine nestankom Stivena Tuomija. NJegove žrtve uglavnom su bili crnci ili doseljenici Milvokija koji nisu znali engleski.

Dahmer je priznao da je do hapšenja ubio 17 ljudi, računajući i stopera kao prvu žrtvu. U njegovom bolesnom umu rodila se nova ideja: želeo je da stvori zombije. Žrtvama je bušio lobanju i u nju sipao tečnost kojom je želeo da ubije slobodnu volju, a kasnije je počeo da eksperimentiše i sa kanibalizmom. Trejsi Edvards imao je sreće.

On je uspeo da pobegne iz Dahmerovog stana i odveo policiju do ubice. U dvorištu su nađeni ostaci 11 tela, u frižideru ljudska glava. Osuđen je na 15 doživotnih robija (najmanje 936 godina). Novembra 1994. godine zatvorenik Kristofer Skarver ga je šipkom iz teretane udario u glavu i ubio.

A. I.


vesti po rubrikama

^hronika

Krvna osveta na Cetinju, kaznio ubicu sina posle robije koju je odležao
Preminuo dva dana posle udarca voza
Za četiri meseca 494 saobraćajne nesreće
Kamera otkrila "kratkovidost" čuvara u italijanskim zatvorima
Džefri Dahmer, ljudožder iz Milvokija
 


     


FastCounter by LinkExchange