GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 22. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Krvna osveta na Cetinju, kaznio ubicu sina posle robije koju je odležao

Osvetio jedinca posle 14 godina

Drago Kaluđerović (64) sa Cetinja, ispalio je rafal u sugrađanina
Rajka Markovića (36) jer mu je ubio sina Žarka (24) Posle zločina "overio" ga je hicem iz pištolja, a onda se ubio. Otac i brat Markovića su, zbog porodične ljage pre nekoliko godina sami sebi presudili

CETINJE - Drago Kaluđerović (64) sa Cetinja, ispalio je smrtonosni rafal u sugrađanina Rajka Markovića (36) koji mu je pre 14 godina ubio sina, a posle toga je pucao sebi u glavu. Tragedija se dogodila u petak popodne. Kaluđerović je sačekao Markovića u Ulici vojvode Boža, preko puta katoličke crkve, i u njega iz automatske puške ispalio rafal. Zatim je izvukao pištolj i hladnokrvno "overio" žrtvu. Nakon toga se odmakao stotinak metara, cev okrenuo sebi u glavu i ubio se.

Kako saznajemo, motiv ubistva je krvna osveta, jer je Marković 1991. godine ubio Žarka, sina Kaluđerovića. U trenutku ubistva u ulici nije bilo prolaznika, tako da nema svedoka ove nesvakidašnje tragedije. Nakon policijskog uviđaja, nije se moglo utvrditi sa sigurnošću koliko je metaka Kaluđerović ispalio.

Porodica osvetnika

Dragov brat od strica, Nikola Kaluđerović, je pre 15-ak godina, da bi osvetio sina, ubio njegovog ubicu i još jednog mladića ni krivog ni dužnog. Nikola je, kako saznajemo, molio Markovića da napusti Cetinje, kako bi se izbegla tragedija. On ga je poslušao i neko vreme bio u Srbiji, ali se nedavno, ipak vratio. Nikola Kaluđerović je nekoliko godina proveo u zatvoru. O njegovoj životnoj priči, gubitku sina jedinca i osveti snimljen je i televizijski film.

Markovićeve komšije kažu da se on vraćao iz posete supruzi, koja mu je nedavno rodila drugu ćerku. Po kesama koje su bile rasute pored njegovog tela, pretpostavlja se da je bio u kupovini i da je sa namirnicama krenuo kući. Kada je vidio Kaluđerovića, po svemu sudeći, predosetio je šta se sprema, bacio je kese i pokušao da pobegne, ali ga je sustigao smrtonosni rafal.

Kaluđerović se, kako saznajemo od njegovih komšija, nije mogao pomiriti sa smrću sina, koga je Marković ubio pre 14 godina u jednom bilijar klubu, u blizini fabrike "Obod". Marković je tada, posle prepirke, izvadio pištolj i počeo nasumice da puca. Metak je usmrtio Žarka Kaluđerovića (24), a ranjene su još dve osobe. Cetinjani tvrde da je Žarko, koji je malo pre toga dobio dete, stradao "ni kriv ni dužan". Markovićev otac, Vlado, je zbog griže savesti što mu je sin počinio ubistvo, u drugom pokušaju sebi oduzeo život, a isto je učinio i njegov mlađi brat.

Marković je bio osuđen na 15 godina, ali je zbog dobrog vladanja odležao manje i izašao pre više od godinu dana i zatvora. Počeo je da živi povučeno. Pored supruge i dve ćerke, za sobom je ostavio majku i sestru. Kako se moglo čuti tokom uviđaja, Kaluđerovićeva rodbina nije bila iznenađena ovim događajem, jer je on često govorio da se neće smiriti dok ne osveti sina.

Veselin Konjević


vesti po rubrikama

^hronika

Krvna osveta na Cetinju, kaznio ubicu sina posle robije koju je odležao
Preminuo dva dana posle udarca voza
Za četiri meseca 494 saobraćajne nesreće
Kamera otkrila "kratkovidost" čuvara u italijanskim zatvorima
Džefri Dahmer, ljudožder iz Milvokija
 


     


FastCounter by LinkExchange