GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 14. 5. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ispolitizovane nesuglasice u Predškolskoj ustanovi "Zvezdara"

PSS protiv DSS-a preko leđa dece

Roditelji traže zaštitu za decu i vaspitače od samovolje direktorke Snežane Petrović koja je član Demokratske stranke Srbije, tvrde iz PSS-a

Povodom nedavnih dešavanja u Predškolskoj ustanovi "Zvezdara", zabrinuta grupa građana se obratila opštinskom odboru za prosvetu Zvezdare. Dejan Mikuletić, predsednik Opštinskog odbora Pokreta snaga Srbije, sazvao je zbog toga konferenciju za novinare na kojoj je kritikovao poteze direktora te ustanove.

- Roditelji su nam se obratili s molbom da zaštitimo decu i vaspitače od samovolje direktorke Snežane Petrović. Ona je smenila dva najbolja rukovodioca i prebacila ih u druge vrtiće bez ikakvog obrazloženja. Pre nekoliko meseci je povređeno dete na koga je pao orman i za to je optužila vaspitačicu, a sebe, kao prvog čoveka, oslobodila odgovornosti. To je krajnje besmisleno i smešno. Petrovićeva mora da snosi odgovornost za sve postupke jer je ona prvi čovek ustanove i od nje sve polazi. Ovim putem joj upućujemo apel da svoje ponašanje uskladi s normama koje treba da postoje u predškolskim ustanovama. Ako nije sposobna da obavlja svoj posao, treba da podnese ostavku - kaže Mikuletić.

Ana Martinović, član opštinskog odbora PSS Zvezdara, dodaje da ova priča ima i političku pozadinu.
- Direktorka je član Demokratske stranke Srbije, dok je njen muž Miloš Petrović opštinski odbornik DSS-a na Zvezdari. Aleksandra Tomić je u isto vreme odbornik DSS-a na Zvezdari i član Upravnog odbora Predškolske ustanove "Zvezdara". Direktan sukob interesa je u tome što članovi Upravnog odbora i direktor iste ustanove ne bi trebalo da budu iz iste stranačke organizacije. Smatramo da politički dogovori ne smeju da budu osnovni parametar institucije kao što je predškolska - objasnila je Ana Martinović.

- Nije bitna funkcija i politička pripadnost koliko je bitno kako delujete kao tim i da li ste uspešni. Direktorka tvrdi da svih 20 vrtića Predškolske ustanove "Zvezdara" funkcioniše kako treba, a roditelji nam se žale i zbog katastrofalnog stanja vrtića "Dečji lug" u Malom Mokrom Lugu. Ograda je uništena, a trava nije pokošena, pa se vaspitači plaše da izvedu decu napolje. Tražimo da, ako ne može da ispuni svoju obavezu, podnese ostavku - izričit je Dejan Mikuletić.

M. R.


vesti po rubrikama

[an error occurred while processing this directive]


     


FastCounter by LinkExchange