GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 30. 4. 2005.
Nedelja, 1.5.2005.
Ponedeljak, 2.5.2005

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pismo Dobrice Ćosića

Porodica Đorđa Martinovića iz Gnjilana, preko novinara Rajka Đurđevića, obratila mi se s molbom da branim istinu stradanja Đorđa Martinovića, koji se sada leči na Vojnomedicinskoj akademiji. Kako ja nemam nikakvih mogućnosti da tu istu saznam i javno zastupam, savest mi nalaže da Vašu savest učinim odgovornom za istinu o slučaju Đorđa Martinovića, službenika Doma JNA u Gnjilanu, o kome je sa jednom novinarskom informacijom i jednim demantujem Pokrajinskog SUP-a iz Prištine, šokirana javnost ove zemlje.

Šaljem Vam tekst novinara Rajka Đurđevića u kome se nalaze izjave porodice Đorđa Martinovića. Tekst je namenjen listu "Duga". Napominjem Vam da to nisu sve činjenice kojima porodica Martinović zastupa tvrdnju da je nad Martinovićem izvršen nečuven zločin.

Vi imate mogućnosti da njih čujete i svojim autoritetom omogućite objavu istine, istine kojom se jedino može, bar donekle, da utiče na smirenje sveopšteg ogorčenja i osećanja građanske i nacionalne poniženosti, koje je zahvatilo sve časne ljude naše zemlje. Apelujem na vas da ovom prilikom ne postupate po onoj kobnoj formuli kapitulanstva u ime "višeg interesa", formuli koja čini idejnu i moralnu osnovu zvanične jugoslovenske srpske politike prema velikoalbanskoj agresiji na srpski narod i našu državnu teritoriju.

Znajte, istinom o Martinoviću, koju treba što pre saopštiti narodu, istinom po svaku cenu, možda se spasava ostatak našeg dostojanstva pred sobom i svetom. Tom istinom, Vi ispunjavate zakletvu koju ste dali, primajući odgovornu i časnu dužnost koju vršite. Ne dozvolite da nas politički slepci, provokatori i šovinistički licemeri guraju u još dublju međunacionalnu mržnju, u još teži politički i moralni bezizlaz.


vesti po rubrikama

^društvo

U porastu broj ljudi i porodica koji se leče od zavisnosti od kocke
Srpski političari ubijali istinu o Đorđu Martinoviću
Još se ne smiruju strasti zbog preuređenja porte manastira Mileševa
Otvoreno pismo predsedniku Republike Srbije Borisu Tadiću
Akcije članica Kola srpskih sestara povodom vaskršnjih praznika
Pismo Dobrice Ćosića
Na Vaskrs sunčano, od nedelje nestabilno
 


     


FastCounter by LinkExchange