[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 14. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Pomoć za KBC "Bežanijska kosa"

Japanska ambasada i ambasador Rjuići Tanabe svečano će uručiti danas KBC "Bežanija kosa" medicinsku opremu od 70.000 evra. U okviru ove pomoći nalazi se ambulantno vozilo, dva EKG-a, dva defribrilatora, sterilizator, aparat za analizu krvi, električni nož i abdominalni hirurški set. U proteklih nekoliko godina Vlada Japana obezbedila je oko 14 miliona dolara bespovratne pomoći za zdravstvo u našoj zemlji i oko četiri miliona dolara za osnovne potrebe stanovništva.

M. J.

Montažni spomenik

U Aleji streljanih rodoljuba od 1941- 1944. godine na Novom groblju biće izgrađen montažni spomenik Pet vešala. Za ovu investiciju Grad je izdvojio 1,5 miliona dinara, a posao bi trebao da se realizuje do 1. aprila ove godine.

S. T.

Radovi na 85 saobraćajnica

Direkcija za gradsko građevinsko zemljište finansiraće u toku ove godine izgradnju i rekonstrukciju 85 saobraćajnica. Vrednost ovih radova na putnoj mreži je oko 1,4 milijardi dinara. Trenutno se završavaju radovi na petnaest saobraćajnica, od kojih je najznačajnija Tošin bunar. Opštine će imati mogućnost da odrede prioritetne ulice za rekonstrukciju, a građani će moći da finansiraju izgradnju novih ulica zajedno sa Direkcijom.

N. Č.

Nabavka sredstava za

hranu i ličnu higijenu

Predškolske ustanove i Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju dobiće iz budžeta Grada 7.614.324 dinara za nabavku mesa i mesnih prerađevina, kao i sredstava za održavanje lične higijene. Ova sredstva ustanove će dobiti na osnovu dostavljene kompletne dokumentacije o sprovedenom postupku javne nabavke i ispostavljenih faktura sa pratećom dokumentacijom.

S. T.

"Proleće u Zemunu"

Manifestacija "Proleće u Zemunu" održaće se tokom vikenda na Magistarskom trgu i u Gospodskoj ulici u Zemunu. U subotu, nedelju i ponedeljak biće organizovana izložba meda, cveća i ručnih radova koje su radile samohrane majke.

S. T.

Prezentacija Beograda

Na četiri međunarodna sajma turizma, koji će se održati u martu i aprilu ove godine, biće predstavljene turističke mogućnosti Beograda. Na prve dve prezentacije u Berlinu i Ljubljani Turistička organizacija Beograda učestvovaće sa Turističkom organizacijom Srbije.

U ovoj prezentaciji najaviće se i veliki sportski događaji u Beogradu: Evropsko prvenstvo u košarci, odbojci, streljaštvu koji će privući veliki broj navijača i turista.

Izbor firmi za hitne intervencije

Skupština grada će raspisati konkurs, za izbor firmi za izvođenje hitnih radova na objektima u nadležnosti grada za vreme elementarnih nepogoda, nesreća ili havarija. Izabrane firme će intervenisati na objektima osnovnih i srednjih škola, ustanovama kulture, dečje i socijalne zaštite i sportskim objektima.

Konkurs će biti raspisan za građevinske i građevinsko-zanatske radove na instalacijama Vodovoda i kanalizacije, kao i na instalacijama grejanja.

S. T.

Kontejneri za Plave horizonte

Meštani naselja Plavi horizonti u Zemunu nedavno su dobili kontejnere za odlaganje smeća. Kamioni JKP "Gradska čistoća" tri puta nedeljno odvozi smeće iz ovog naselja. Za naselje Šangaj i Busije nije bilo dovoljno kontejnera pa će smeće odlagati u vreće, a kamioni ovog komunalnog preduzeća odnosi će ga jednom nedeljno.

S. T.

Formiran Organizacioni odbor

za skupštinu Evropske banke

Gradonačelnik Nenad Bogdanović je formirao Organizacioni odbor, koji će se baviti poslovima vezanim za skupštinu Evropske banke za obnovu i razvoj koja se održava 22. i 23. maja u Beogradu.

Za predsednika Odbora izabrana je Gorica Mojović i u njemu se nalazi još sedam članova. Odbor će se baviti koordinacijom između gradskih i republičkih organa koji će učestvovati u organizovanju skupštine.

N. Č.

Smanjenje siromaštva

U galeriji ARTGET Kulturnog centra Beograda danas(ponedeljak) će se održati panel diskusija sa temom "Uključenje mladih u implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva na lokalnom nivou". Na skupu će učestvovati predstavnici lokalne vlasti, centri za socijalni rad, Ministarstvo prosvete, lokalne i međunarodne nevladine organizacije.

Dva nova projekta

Sekretarijat za urbanizam organizovaće danas u 11 sati prezentaciju dva urbanistička projekta. Radi se o rekonstrukciji benzinske pumpe u Krnjači na Pančevačkom putu 81 i o kompleksu toplane na Novom Beogradu. Prezentacija se može pogledati u prostorijama Sekretarijata.

N. Č.

Krpe se gradske ulice

"Beograd put" je iskoristio lepo vreme da počne sa krpljenjem udarnih rupa, nastalih u toku hladnih dana. Na krpljenju je angažovano četrdeset ekipa, od čega trideset pet u gradu i pet van grada. Oštećenja ima dosta, a prve su na redu najprometnije i najoštećenije ulice, kao što su Kneza Miloša, Nemanjina, Požeška, Vojvode Stepe, Džordža Vašingtona, Bulevar JNA, Kralja Milana i druge.

N. Č.

Kažnjene kamiondžije

Gradski saobraćajni inspektori i saobraćajna policija izvršili su kontrolu privatnih prevoznika. Pri tome je protiv kamiondžija podneto 16 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Prijave su usledile zbog nelegalnog transporta robe, neisticanja firme i neispravnih putnih naloga.

N. Č.

Takmičenje u solo pevanju

Đaci iz osnovnih škola sa teritorije Savski venac takmičili su se u solo pevanju. Dodeljene su nagrade u tri kategorije: "stari majstori - klasična i savremena solo pesma", "dečja zabavna pesma" i " narodna pesma". Takmičenje je održano u Pionirskom centru "Savski venac".

N. Č.

Đačka predstava "Vašar u Topoli"

Učenici dramske sekcije Osnovne škole "Živojin Perić" iz Stublina izvešće u utorak u 20 sati u pozorištu "Dadov" predstavu "Vašar u Topoli", prema tekstu Dobrice Erića. Pesmom, igrom i glumom publici će se predstaviti 45 učenika ove škole. Ulaz za sve posetioce je besplatan.


vesti po rubrikama

^Beograd

22:03h

Iskustva velikog broja Beograđana sa šalterskim radnicima su uglavnom loša

22:10h

Veliki Uskršnji post spremno dočekuju ribarnice, pijace i restorani

22:18h

Prekinuti pregovori DS, DSS i G17 plus oko zajedničke vlasti na Zvezdari

22:25h

Pokret "Kapiraj kopiraj" izveo performans na Trgu Republike

22:29h

Privatni prevoznici se pojačavaju

22:32h

Podela lokacija za kioske na Savskom vencu

22:40h

Apel: Pomozimo Milošu Dražiću

22:44h

Upoznajte Beograd: Čedomilj Mijatović

22:52h

Gradske vesti: Pomoć za KBC "Bežanijska kosa"

22:59h

Obaveštenje iz Elektrodistribucije
   


     


FastCounter by LinkExchange