[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 14. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pomozimo Milošu Dražiću

Miloš Dražić (26) apsolvent fizike, od decembra 2002. godine se leči od akutne mijeloblastne leukemije. Trenutno, jedini spas za ovog mladića je transplantacija koštane srži u Berlinu. Od potrebnih 120.000 evra, njegova porodica prikupila je do sada 40.000 evra.

- Miloš je od 2. marta u Nemačkoj. Krenuo je ciklus priprema za transplantaciju koštane srži od nesrodnog podudarnog davaoca. Nažalost, ovakav vid transplantacije se ne radi u našoj zemlji. Klinici je već uplaćeno 15.000 evra. Ostatak novca morali bi što brže da nabavimo kako bi se uradila transplantacija za šest do sedam nedelja- ispričala nam je Milena Dražić, sestra obolelog Miloša.

Miloš je od otkrivanja bolesti 1. decembra 2002. godine lečen kod naših stručnjaka i u bolnici je proveo oko devet meseci. Prošao je sve četiri faze hemoterapije. Bolest se nažalost ponovo vratila pre dva meseca, tačnije 9. januara na sv. Stefana, krsnu slavu ove porodice. Lekari su konstatovali da je neophodna transplantacija. Od tada traje neprestana borbe ove porodice kako bi se obezbedila potrebna sredstva za presađivanje koštane srži.

- Tražila sam pomoć od Grand kafe, pisala svim bankama, osiguravajućim društvima, ali se niko nije odazvao pozivu. Do sada su se na naš poziv oglasili samo pojedinci. Nedavno mi je na vrata zakucala devojka koja je donela dve knjige za Miloša. Želela je na neki način da pomogne- dodala je Milena.

U akciju prikupljanja pomoći uključila se i Studentska unija i već je organizovan jedan dobrotvorni koncert. Prikupljena su skromna sredstva, ali će se akcija i dalje nastaviti.

Redakcija Glasa apeluje na sve ljude dobre volje da daju svoj skromni doprinos i pomognu Milošu Dražiću. Sredstva se mogu uplatiti na devizni i dinarski račun kod Komercijalne banke. Dinarski račun je: 908- 20501- 70, poziv na broj: 50700- 10- 26- 79932-5. Devizni račun je isti kao i dinarski, a poziv na broj je 5475- 12- 26- 82521- 5. Svrha uplate je: Humanitarna pomoć za lečenje Miloša u inostranstvu.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

22:03h

Iskustva velikog broja Beograđana sa šalterskim radnicima su uglavnom loša

22:10h

Veliki Uskršnji post spremno dočekuju ribarnice, pijace i restorani

22:18h

Prekinuti pregovori DS, DSS i G17 plus oko zajedničke vlasti na Zvezdari

22:25h

Pokret "Kapiraj kopiraj" izveo performans na Trgu Republike

22:29h

Privatni prevoznici se pojačavaju

22:32h

Podela lokacija za kioske na Savskom vencu

22:40h

Apel: Pomozimo Milošu Dražiću

22:44h

Upoznajte Beograd: Čedomilj Mijatović

22:52h

Gradske vesti: Pomoć za KBC "Bežanijska kosa"

22:59h

Obaveštenje iz Elektrodistribucije
   


     


FastCounter by LinkExchange