[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 12. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Grupa srednjoškolaca iz Priboja "propitivala" predsednika Skupštine

I đake interesuju plate poslanika

Predrag Marković "utešio" đake rečima: "Poslanik će imati platu mnogo veću od vaših roditelja, ali nemojte brinuti" i "nije sve u parama, poslanici mnogo rade, težak je to posao"

BEOGRAD - Gospodine Markoviću, šta se to dešava s poslaničkim platama - glasilo je prvo, glavno i jedino pitanje koje je grupa srednjoškolaca, učenika Gimnazije i Ekonomske škole iz Priboja, donela iz svog grada i "tresnula" ga u lice predsedniku srpskog parlamenta u velikoj sali Skupštine Srbije za vreme jučerašnje posete. Domaćin se nekako snalazio u odgovorima:

- Vi znate da traje medijska hajka u vezi sa poslaničkim platama i nije problem što se o tome piše, nego što se napadaju oni koje su birali građani. A poslanici su obični ljudi, viđamo ih po samoposlugama, na ulici i nimalo se ne razlikuju od drugih građana, oni na njih i liče - uveo je sedamnaestogodišnjake i njihove profesore u "tešku temu" predsednik Marković.

- E sad, poslanik će imati platu mnogo veću od vaših roditelja, ali nemojte brinuti, nije sve u parama. Poslanici mnogo rade, težak je to posao - dodao je on. - Ranije su ministri i neki drugi visoki službenici primali po 15.000 dinara, a kada im istekne mandat - kupe fabriku, voze se u džipu. Ja bih rađe da dobiju po 200.000, a ko ukrade da ide u zatvor.

Iz poslaničke klupe se teško izvukao jedan od prisutnih profesora i, uz primedbu kako je "jako neudobna i tesna", priupitao da li je Srbija toliko siromašna ta nema para da nešto više učini. On bi, reče, izbacio po jedan red klupa, smanjio broj od 250 poslanika.

- Ako je poslanicima već toliko teško i toliko loše, što svi onoliko izgiboše da budu poslanici. Biće da im i nije tako loše - dodao je profesor i pohvalio Markovića što je "upristojio" sednice, preporučivši mu da bude i nešto stroži, kako bismo po ponašanju u parlamentu "ličili na Crnogorce".

- Nesporazuma ima u svakoj kući, pa i ovde, ali se ta energija isprazni i posle je sve u redu - uveravao je Marković goste, a onda objasnio da se ne bi mnogo uštedelo smanjivanjem broja poslanika i da Skupština ima svoju lepu zgradu, ali je ustupljena Skupštini SCG. Štedljivo bi bilo, reče, ako bi se SCG ustupila neka druga zgrada, a u ovoj bila smeštena republička ministarstva, koja su sada razbacana u 17 zgrada po Beogradu.

Gosti iz Priboja su se, posle obilaska zgrade parlamenta, najviše zadržali u slikanju za uspomenu za predsednikovim stolom i skupštinskom govornicom, a pre nego što su počašćeni ručkom u skupštinskom restoranu, slikali su se i sa svojim domaćinom.
- Znate li zašto svi hoće samnom da se slikaju - pitao ih je on. - Zato što pored mene svi izgledaju lepše - šalio se Marković.

M. D.


vesti po rubrikama

^društvo

16:05h

Podsećanje: Dve godine od ubistva Zorana Đinđića

16:12h

Grupa srednjoškolaca iz Priboja "propitivala" predsednika Skupštine

16:19h

Najstarija i najveća akademska ustanova u Srbiji danas proslavlja rođendan

16:27h

Predsednik Tadić se u Novom Sadu sastao sa crkvenim velikodostojnicima

16:34h

Važne stvari: Krokodili u sudu

16:41h

Turistička inspekcija u Rodićevom restoranu
   


     


FastCounter by LinkExchange