[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 11. 3. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Zoranu Eriću plene imovinu jer se nije razdužio s Vojskom

Traže kamion za

opasač i rukavice

Da se sa Vojskom nije šaliti uverio se ovih dana Zoran Erić, poljoprivrednik iz Mačvanskog Metkovića. Kada su mu pre nekoliko dana u dvorište banuli sudski izvršitelji, nije imao pojma da je nekom ostao dužan. Ostao je bez reči kada mu je gospodin iz Opštinskog suda u Bogatiću saopštio da je ostao dužan Vojsci opasač, rukavice i šatorsko krilo. Desilo se to pre 14 godina, kad je mobilizovan.

Erić je sudskim izvršiteljima rekao da nemaju šta da plene, jer je sva imovina očeva, onako, usput, pomenuo je da ima samo kamion. Ovi to lepo zapisali, a u januaru Zoran dobija iz Opštinskog suda dražbeni proglas o prodaji kamiona radi naplate duga. Izračunali pedantno da je vrednost rukavica, opasača i krila sa 360 dinara naraslo na 9.500 dinara, a pošto pomenuti novac nije dao, kamion se prodaje po početnoj ceni od 210.000 dinara. Određen je i datum licitacije.

Zoran i njegov brata Dragan na poziv Vojske 1991. godine odazvali su se mobilizaciji, za razliku od mnogih mladića Mačve, koji su je na razne načine izbegli.
- Sećam se da smo jedini u selu poterali kamion, stečen mukom i radom. Skinuli smo sa njega tek natovarene lubenice i krenuli u neizvesnot. Kroz šta smo sve prošli, ne bih da se podsećam. Kamion je bio oštećen, vozili smo na njemu vojnu opremu, sve što je trebalo. Oštećen je od kuršuma. Nismo dobili ni dinara nadoknade za njegovo korišćenje. A onda se neko iz Vojske setio da smo ostali dužni opasač, rukavice i kamion - priseća se Zoran.

U opštinskom sudu u Bogatiću kažu da je ovakvu presudu doneo Vojni sud u Beogradu.
- Ako je po pravdi, i Božjoj i sudskoj, oni koji me proganjaju preko suda, duguju mi mnogo više nego što sam ja njima dužan - kaže Zoran. Rešio je da prikupi tih 9.500 dinara i uplati ih kako mu na licitaciji kamion ne bi otišao za bagatelu.

M. Eraković


vesti po rubrikama

^ljudi i dogadjaji

16:33h

Porodica Ivanovski juče se uselila u stan dobijen u nagradnoj igri "Srećan račun"

17:08h

Zoranu Eriću plene imovinu jer se nije razdužio s Vojskom

17:21h

Miloš Nikolić, Mensin čovek u kabinetu gradonačelnika Kragujevca

17:53h

Prvi rođendan informatora "Grad"

18:03h

Zanimljivosti: Robin Vilijams ponovo u suknji
   
 


     


FastCounter by LinkExchange