[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 25. 2. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Poznata proročica osuđena na godinu dana i četiri meseca zbog više prevara

Vidovita Zorka nije

sebi prorekla zatvor

Prevarenim domaćicama savetovala, ako žele da zadrže muža, ručak moraju da kuvaju noću. Drugima je za rešenje problema preporučivala da vezuju gaće u čvorove ili bacaju katance preko ramena u vodu

BEOGRAD - Zorka Pucar (53), u narodu poznatija kao Vidovita Zorka, osuđena je na godinu dana i četiri meseca zatvora. Nepravosnažnu presudu je izreklo veće sudije Predraga Andrića u Petom opštinskom sudu. Bivšoj proročici sudilo se jer je, prema optužnici, prevarila 48 osoba, ali je na suđenju dokazano da je prevarila njih 18. Na ovu presudu ona ima pravo žalbe.

Od početka, Vidovita Zorka je negirala sve optužbe da je ikoga prevarila i da nije kriva. Ona je pričala da su ljudi kod nje dolazili jer im je pomagala koristeći se svojim sposobnostima, za koje veruje da su joj dar od Boga.

Dar od Boga

Vidovnjačke sposobnosti otkrila u ranoj mladosti, kada joj je bilo 13 godina. Zahvaljujući tome mogla je da skida crnu magiju, rešava probleme u braku, ljubavne jade i još mnogo štošta. Međutim, ona je i negirala da je "crnomagijaš", naglašavajući više puta tokom suđenja da veruje u Boga i da redovno ide u crkvu.

Prvi vidovnjački sajt

Zorka Pucar ostaće zapamćena i kao proročica iz Srbije koja je prva otvorila sajt na Internetu 2000. godine. Na sajtu je bilo objašnjeno zašto treba tražiti savet od gospođe Zorke:
"Zato što vam nikad neće dati lažnu nadu i ohrabrenje..." Gde ne može da pomogne, ona otvoreno kaže: "Ne pomaže i ne leči kod neizlečivih bolesti".

Na jednom od poslednjih pretresa Zorka Pucar objašnjavala je kakve usluge je pružala mušterijama u svojoj astrološkoj agenciji "Vidovita Zorka", otvorenoj 1. februara 1996. godine.
- Mušterijama nisam davala obećanja da ću im pomoći, već su dolazili da im "gledam". Na pitanje sudije šta znači "gledati", ona je odgovorila da je to gledanje u zvezde, kao što rade astrolozi. Dalje je objasnila da je samouka i da je astrologiju proučavala iz knjiga.

Kako bi je proverio, sudija je pitao u kom znaku je osoba rođena 5. marta, a ona je zanemela. Nije odgovorila, rekla je "da ne može da se seti".
"Gledanje" kod Vidovite Zorke koštalo je 50 maraka, a onima koji su imali zamerke na njen rad vraćala je novac, mada takvih, tvrdi ona, nije bilo. Državi je plaćala porez.

Neki od svedoka pričali su o sumanutim savetima koje im je proročica davala kako bi im u životu krenulo nabolje. Između ostalog, domaćicama je, ako žele da zadrže muža, savetovala da ručak kuvaju isključivo noću. Drugima je za rešenje problema preporučivala da vezuju gaće u čvorove ili bacaju katance preko ramena u tekuću vodu. Zorka je, međutim, sve to negirala pitajući se naglas u sudnici: "Pa zar vam ja ličim na takvu ženu".

Znanje na "nivou tuposti"

Sudski veštaci, psihijatri i neuropsihijatri, utvrdili su da su njene intelektualne sposobnosti na "nivou tuposti", da je ona sklona manipulacijama i da je bila svesna svojih postupaka.
Na suđenja je dolazila redovno, u pratnji supruga, i svaki put sa drugačijom bojom kose, od plave preko ciklama, pa do crne.

Vidovita Zorka uhapšena je 25. septembra 2001. godine i tada je, po odluci sudije za prekršaje, u zatvoru u Požarevcu provela 25 dana. Majka je troje dece i po obrazovanju građevinski tehničar, trenutno bez posla.

A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

18:10h

Vidovita Zorka nije sebi prorekla zatvor

18:17h

Dragiša Lukić pao u bazen sa radioaktivnim materijalom, nadležni ćute

18:24h

Incident na putu Kolari-Binovac: Poslanik kolegu jurio satarom!?

18:31h

Beograd: Beba nepovređena u sudaru

18:38h

Bijelo Polje: Oko 30.000 evra za porodice otetih

18:44h

Šabac: Zaplenjeni piratski diskovi
   


     


FastCounter by LinkExchange