[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 4. 2. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


FSCG zabranio igračima Budućnosti i Zete da igraju za plave klince

Savićević naredio

bojkot Kosanovića

l Igrači se neće odazivati pozivima Milorada Kosanovića, zbog njegovog neprofesionalnog I diskriminatorskog odnosa, a što se tiče ostalih selekcija reprezentacije SCG, klubovi i igrači iz Crne Gore spremni su na svaki vid saradnje

Fudbalski savez Crne Gore nije dozvolio defanzivcu Budućnosti iz Podgorice Risti Lakiću i vezisti Zete Ivanu Todoroviću da se odazovu pozivu selektora mlade reprezentacije Miloradu Kosanoviću za prijateljsku utakmicu protiv Bugarske, koja će 8. februara biti odigrana u Sofiji, niti će ijednom drugom igraču dozvoliti da igra za plave dok aktuelni selektor ne bude smenjen, saopštio je juče tehnički direktor mlađih selekcija Zoran Filipović.

Filipović je novinarima pročitao faks adresiran na njegovo ime i generalnog sekretara Zorana Damjanovića, a potpisan od strane predsednika FSCG Dejana Savićevića:

- Faks smo dobili u sredu, posle objavljivanja Kosanovićevog spiska reprezentativaca - rekao je Filipović i započeo sa citiranjem:

Stiže Krasić

Osim dvojice igrača iz Crne Gore, mlada reprezentacija će biti oslabljena i za vezistu Dinama iz Kijeva Miloša Ninkovića, koji će izostati zbog povrede.
- Iz CSKA su potvrdili da će Miloš Krasić doći da igra za mladu reprezentaciju, tako da je to sigurno. Još dvojicu igrača pozvaćemo naknadno, a njihova imena će najkasnije biti poznata u nedelju za kada je zakazano okupljanje u hotelu Mladost - objasnio je Filipović.

- Na osnovu odluke FS CG od 16. decembra 2004. godine u kojoj se zahteva smena selektora mlade reprezentacije, odlučeno je da se igrači neće odazivati pozivima Milorada Kosanovića sve dok je on selektor mlade reprezentacije, zbog njegovog neprofesionalnog i diskriminatorskog odnosa prema fudbalerima i igračima iz Crne Gore.

Kosanović u nekoliko navrata izneo stav da u Crnoj Gori nema kvalitetnih igrača koji bi zadovoljili njegove kriterijume i shodno tome igrači iz Crne Gore, poput Riste Lakića i Ivana Todorovića, neće se odazvati pozivu Kosanovića sve dok je on selektor. Što se tiče ostalih selekcija reprezentacije SCG, klubovi i igrači iz Crne Gore spremni su na svaki vid saradnje.

Filipović nije želeo da komentariše sadržinu faksa iz FS CG i prejudicira odluku Izvršnog odbora FS SCG, na čijoj sutrašnjoj sednici bi Kosanović mogao da bude smenjen:

- IO FS SCG će biti održan u subotu i sigurno da će se u jednoj od tačaka dnevnog reda govoriti od Kosanoviću. Biće razmotren zahtev Fudbalskog saveza Crne Gore da Kosanović bude smenjen, kao i ostavka trenera Dragana Vujovića.

Na pitanje da li se može dogoditi da mlada reprezentacija ostane bez stručnog štaba tri dana pre utakmice sa Bugarskom i ko će u tom slučaju voditi mladi tim, Filipović je rekao:

- Sve biti brzo rešeno. Sačekajmo najpre odluke Izvršnog odbora FS SCG.

Kako novinari nisu dobili fotokopiju faksa iz FS CG, naknadno smo pitali Zorana Filipovića da li u njemu postoji delovi koji možda nisu za javnost.

- Ne, ne.. To što sam pročitao stoji u pismu i verujte mi da je tako - naglasio je tehnički direktor mlađih selekcija SCG.

P. Rg.


vesti po rubrikama

^sport

17:15h

U poslednjem meču Druge grupe SP u Tunisu rukometaši SCG izgubili od Hrvatske i neće se boriti za medalju

17:20h

FSCG zabranio igračima Budućnosti i Zete da igraju za plave klince

17:30h

Zvezda i Partizan duguju "Pioniru" oko 20 miliona

17:40h

Selektor fudbalera Ilija Petković objavio spisak za meč za Bugarima

17:55h

Počinju kvalifikacije za "Samsung open 2005"

18:10h

Živorad Anđelković: Paradoks je što nemamo svoju dvoranu

18:20h

Šta će njima Kingsima kuća!?

18:40h

Vermezović: Nismo gori nego letos

18:55h

Rezerve Zvezde izborile pobedu

23:05h

Može Miler I vezanih očiju

23:20h

Fernando Alonso:Šumi, molim te, povuci se
   


     


FastCounter by LinkExchange