[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 4. 2. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Jugorosgas" počeo sa svakodnevnom obustavom isporuke gasa zbog dugovanja Toplane od 30 miliona dinara

Rusi zavrnuli slavinu,

Niš pet sati bez grejanja

Prekid distribucije trajaće sve dok se dugovi ne izmire. Restrikcijom neće biti pogođene jedino bolnice. Potrošači duguju toplani oko 180 miliona

DS ne krivi Toplanu

- Smatramo da je rukovodstvo Toplane poslovalo po tržišnim principima i da ne postoji razlog da se sumnja u ispravnost njihovog poslovanja, stav je Demokratske stranke koji je izrekao Marko Dimitrijević na jučerašnjoj konferenciji za štampu.
U prilog toj tvrdnji Dimitrijević je izneo podatak da je cena grejanja, od 22 dinara po metru kvadratnom dosta niža od prosečne cene grejanja u Srbiji od 28 dinara i nije se menjala od oktobra 2002. dok je u međuvremenu cena gasa porasla za 50 procenata, električne energije 60, a mazuta 70 procenata.

Stanovi u Nišu od juče su ostali bez grejanja od 10 do 15 časova jer je, kao što je i bilo najavljeno, kompanija "Jugorosgas" kao akt upozorenja počela sa svakodnevnom obustavom isporuke gasa zbog dugovanja niške Toplane od 30 miliona dinara.

- Neophodno je naglasiti da Toplana u ovom trenutku u potpunosti zavisi od snabdevanja gasom i da ona u periodu kada "Jugorosgas" obustavlja isporuku nije u mogućnosti da funkcioniše, naglasio je Dušan Todorović, savetnik za odnose sa javnošću Javnog preduzeća "Toplana". Prema njegovim rečima, u ranim jutarnjim časovima će biti pojačano grejanje kako bi se ublažile posledice petočasovnog isključenja, dok ovom restrikcijom neće biti pogođene jedino bolnice koje su po posebnom režimu tehnološki već pripremljene za ovakvu mogućnost.

- Ruska kompanija će nastaviti sa prekidom distribucije sve dok se dugovanja ne izmire, tako da je sve u rukama skoro 11 hiljada vlasnika stanova od 22,5 hiljada koje greje Toplana, čije neplaćene obaveze prema Toplani iznose skoro 180 miliona dinara. Međutim, Toplana nije u mogućnosti da primeni represivne mere prema nesavesnim potrošačima zbog pet godina stare uredbe o distribuciji, koja podrazumeva da jedna zgrada ne može da se isključi iz sistema daljinskog grejanja sve dok makar jedan od stanara redovno izmiruje svoje obaveze, a koju mnogi građani svesno zloupotrebljavaju - rekao je Todorović.

D. N. Kostić


vesti po rubrikama

^Niš

18:04h

"Jugorosgas" počeo sa svakodnevnom obustavom isporuke gasa zbog dugovanja Toplane od 30 miliona dinara

18:11h

U Vojnom odseku tvrde da Dragoslav Đokić mora u vojsku pod oružjem

18:19h

Zaposlenje u Nišu prošle godine našlo je 26.500 ljudi

18:25h

Šećer sa krečnjakom stigao iz Pećinaca

18:31h

Vrhunski kalemovi za deset dinara

18:37h

Građani na gubitku
   



     


FastCounter by LinkExchange