[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 2. 2. 2005.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Lazarević sa garancijama

Vlade sutra u Hagu

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus saopštio da je Srbija zadovoljila sve uslove za dobijanje pozitivne Studije o izvodljivosti, osim uslova koji se odnose na saradnju sa Haškim tribunalom.

Posle vanredne sednice Vlade posvećene odnosima sa Evropskom unijom, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar izjavio je novinarima da se Vlada, jednim od usvojenih zaključaka, obavezala da će na vreme ispuniti sve pretpostavke za dobijanje pozitivne Studije o izvodljivosti.

Vlada je jednoglasno usvojila zaključak kojim se pozdravlja odluka Vladimira Lazarevića da se dobrovoljno preda Tribunalu kao "patriotski čin" i najavljuju garancije za njegovo puštanje na slobodu do početka suđenja. Vlada je Ministarstvu finansija naložila da pruži potrebnu pomoć porodici optuženog.

Takođe, Vlada se u zaključku obavezuje da će učiniti sve kako bi došlo do napretka u saradnji sa Haškim tribunalom u vidu novih dobrovoljnih predaja, i iskazuje spremnost za pružanje garancija optuženicima, rekao je Lončar.

Kako je objasnio ministar Lončar, zvanično rokovi za predaju generala ne postoje ali je najavljeno da će komisija za izradu Studije o izvodljivosti taj dokument završiti krajem marta, što znači da Srbija do tada treba da zadovolji sve uslove.

General Vladimir Lazarević otputovaće u Hag u četvrtak, najavio je Lončar, i dodao da će sa Lazarevićem putovati on, u svojstvu člana Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, i ministar pravde Srbije Zoran Stojković. Lončar je rekao da u ovom trenutka nema napretka u slučaju generala Pavkovića i Lukića, koje je vlada pozvala da dobrovoljno otputuju u Hag.

U. K. - Agencije


vesti po rubrikama

^politika

17:05h

Predsednik Makedonije Branko Crvenkovski juče boravio u zvaničnoj poseti SCG

17:15h

Nenad Popović treći put gost na Molitvenom doručku američkog Kongresa

17:20h

Ministar pravde u Vladi Srbije, za Glas: Pred zakonom svi su jednaki

17:35h

Haški tribunal: Milošević oboleo od gripa

17:40h

Socijalisti se odrekli Miloševića

17:45h

Parlament o imunitetu poslanika SPO

17:50h

Šormaz: Beba - metak u prazno

18:05h

Lazarević kod Patrijarha Pavla

23:46h

Lazarević sa garancijama Vlade sutra u Hagu

23:53h

Tadić: Srbiji su potrebni izbori

00:12h

Beograd će u martu rešiti pitanje Haga
   


     


FastCounter by LinkExchange