[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 24. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Žestoka podela u Stručnom odboru Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore povodom "slučaja Kosanović"

Dejo za smenu,

Srbi ne daju

Predsednik struke FS Srbije Milovan Đorić podneo ostavku. Oštra polemika na relaciji Spasojević - Đorić

U fudbalskoj Crnoj Gori ne odstupaju ni za korak od zahteva da se selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore, Milorad Kosanović, smeni sa te funkcije. Inicijator je potpredsednik FS SCG Dejan Savićević, a njegovu akciju "prate" i stručnjaci iz drugog dela državne zajednice.

Na sednici UO najvišeg stručnog tela došlo je do otvorenog sukoba na relaciji Dragutin Spasojević (predsednik SO FS SCG) - Milovan Đorić (predsednik SO FS Srbije).
- Bilo je i teških reči, uvreda, niskih udaraca, a tu je Đora pravi majstor - rekao je Spasojević obraćajući se novinarima po završetku burnog sastanka. - Đorić je podneo ostavku, a za njim i ostali članovi iz Srbije, pravdajući tu svoju odluku skorim izborima u Srbiji.

Mateus misli na Srbe

Lotar Mateus je sa mesta trenera Partizana otišao na mesto selektora mađarske reprezentacije. I nije zaboravio "da se mi Srbi moramo držati zajedno" (citat posle opšte makljaže fudbalera i stručnog štaba u Švajcarskoj na meču između Partizana i zagrebačkog Dinama).
Da li pod njegovim uticajem, tek Mađari traže da sa njima igramo prijateljski meč 26. marta, pred kvalifikacioni meč sa Španijom (30. mart). Odgovor će uslediti posle konsultacija sa selektorom Ilijom Petkovićem.

Skup neki "vatromet"

Disciplinska komisija FIFA kaznila je naš savez sa 30.000 evra zbog baklji na kvalifikacionom meču Belgija - SCG odigranom u Briselu (2:0 za plave).
- Žalbu smo napisali i naveli da Savez nije vodio navijače organizovano u Brisel, a da je stvar organizatora, odnosno propust, što su dozvolili da se unesu pirotehnička sredstva na tribine - kaže generalni sekretar Damjanović.

Danas na IO FS SCG struka je, u pogledu "slučaja Kosanović", podeljena.
- Mi Kosanoviću zameramo najviše zbog toga što nije želeo ni da gleda mlade fudbalere iz Crne Gore, a oni su izuzetni talenti. Golman Vukadinović iz Budućnosti je najtalentovaniji golman Evrope. Ima još igrača koji su zaslužili poziv selektora i ostalih selekcija. Interesantno je da tamo gde su selektori iz Srbije ne igra niti jedan Crnogorac. Jasno da ja tako nešto ne želim da trpim. To je čista diskriminacija.

Spasojević tvrdi da je Đorić opstruirao da se sastanu selekcije Srbije i Crne Gore u mlađim kategorijama samo da se ne bi videlo da su "CG klinci" bolji.
- Već 2,5 godine nije odigran niti jedan susret. Zašto? Selektori ne dolaze da gledaju utakmice i tu našu decu. A tamo gde su selektori iz Crne Gore igraju samo najbolji, što znači i deca iz Srbije. I da samo vidite kako se druže, vole. Dakle, neko ovde u Srbiji insistira na podelama. Kunem se u sve na svetu, mi u Crnoj Gori ni pomislili nismo da se delimo. Iako sam ja lični prijatelj sa Milom (Đukanović) i njemu sam rekao da ne volim da se delimo i da to nikada ne bih poželeo.

Spasojević sumnja da oko sastava tima i pozivanja fudbalera u selekcije neko Kosanoviću suflira.
- Mi ostajemo pri odluci da pred IO FS SCG izađemo sa predlogom o smeni Kosanovića. Srbija nije za to, podelili smo se, ali tako mora da bude. Ja sam ispred struke Crne Gore pozvan da zaštitim našu decu.

Dakle, danas se očekuje prava bura na IO FS SCG. Dejan Savićević, očigledno, ne odstupa. Pitanje je da li će Srbija učiniti ustupak?

Nisu samo jeli na gala večeri u Cirihu

Predsednik i generalni sekretar FS SCG, Dragan Stojković i Zoran Damjanović iskoristili su boravak na gala večeri FIFA u Cirihu za mnogobrojne kontakte i ugovaranje prijateljskih mečeva naše reprezentacije.
- Po svemu sudeći pronašli smo protivnika za termin FIFA (8/9. februar) - kaže Damjanović. - Mlada i A reprezentacija trebalo bi da igraju u Sofiji sa odgovarajućim selekcijama Bugarske. Dobili smo uveravanja da se tereni greju i da će rizik od povreda, koji bi sigurno bio veliki da se igra na zaleđenoj podlozi, biti smanjen na minimum.
Meč sa Italijom je definitivno otpao jer "azuri" ne žele da idu bilo gde van Apenina, dok će najbolja selekcija SCG prijateljski meč sa reprezentacijom Australije u Londonu 8. juna 2005. godine.


S. Stojanović


vesti po rubrikama

^sport

16:15h

Žestoka podela u Stručnom odboru FSSCG povodom "slučaja Kosanović"

16:20h

Ratko Dostanić, trener crveno-belih, bez odgovora na mnoga pitanja

16:30h

Sledeći rival Partizana u Kupu UEFA optužen za nameštanje utakmice

16:45h

Emilio Butragenjo, posle nove bruke Reala: Mi se vama izvinjavamo

16:55h

Trener Partizana Dušan Vujošević posle sedmog poraza u Evroligi

17:10h

Centar Netsa naše reprezentacije proveo je na parketu rekordnih 33 minuta

17:15h

Dovode Engleza, a prave se Englezi: Stiže "ingliš" na Kališ

17:25h

Pešić razočarao španske novinare: Ne radujem se tuđoj nesreći

17:40h

Kup SCG u odbojci: Lale deveti put

17:45h

Skupština Sportskog saveza Srbije: Odbacuju nacrt zakona

 


     


FastCounter by LinkExchange