[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 20. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sudbina nedavno prodate subotičke "Azotare" još neizvesna

Kupac nema novca

Predstavnik švajcarske firme "All Immo Holding SA" je u petak usmeno obavestio Trgovinski sud u Subotici kako nisu u mogućnosti da isplate ugovorenu sumu za kupovinu fabrike

SUBOTICA - U Trgovinskom sudu u Subotici je 3. decembra potpisan je ugovor o prodaji "Azotare", fabrike za proizvodnju veštačkog đubriva. Novi vlasnik je, barem kako u papirima piše, švajcarska firma "All Immo Holding SA" iz mesta Granž-Pako u blizini Frajburga.

Međutim, sudbina "Azotare" biće neizvesna do kraja godine jer je ovlašćeni predstavnik švajcarske firme u petak usmeno obavestio Trgovinski sud u Subotici kako nisu u mogućnosti da isplate ugovorenu sumu za kupovinu fabrike, ali će do kraja naredne nedelje novac biti sakupljen.

Trgovinski sud je zahtevao pismenu potvrdu, pa će posle toga odlučiti hoće li i koliko čekati na uplatu. Prema slovu ugovora, kupac je bio obavezan da uplati do 17. decembra dogovorenih 7,51 miliona evra za kupovinu "Azotare".

"All Immo Holding SA" je mali investicioni fond iza kojeg stoje velike švajcarske kompanije, ali postoje i priče da iza ovog holdinga stoji domaći ili ruski kapital što je demantovao predstavnik ove švajcarske firme, advokat Miroslav Boras, koji je u ime novog vlasnika potpisao ugovor o prodaji "Azotare".

- Pripremljen je ozbiljan tehničko-tehnološki projekat rekonstrukcije "Azotare", koji mora hitno biti okončan, da bi fabrika bila spremna već za prolećnu proizvodnju, za narednu sezonu. Kratkoročno je planirano povećanje kapaciteta na 270.000 tona godišnje, dok je u srednjoročnom planu predviđeno dalje povećanje kapaciteta fabrike, na 300.000 tona mineralnih đubriva godišnje. Posle rekonstrukcije, kada počne proizvodnja, u fabrici bi trebalo da radi oko četiri stotine radnika - rekao je tada Boras.

V. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

18:12h

Sudbina nedavno prodate subotičke "Azotare" još neizvesna

18:18h

Novi Sad: "Čistoća" spremno dočekuje prvi sneg

18:23h

Novi Sad: "Simens" daje elektroniku za tunel

18:30h

Novi Sad: Registracija izbeglica

 


     


FastCounter by LinkExchange