[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 20. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Problemi stanara Resnika s barom dubokom 30 centimetara

Blato do kolena

u Korčaginovoj

Kuće sa desne strane ulice su ispod nivoa puta i vlasnici su stavili barijere ispred svojih kapija da im dvorišta ne bi bila poplavljena

Jezero nasred puta, duboko oko 30 centimetara i dugo celih 30 metara, zagorčava život stanovnicima Korčaginovane ulice u Resniku. Uski put asfaltiran pre više od tri decenije samodoprinosom žitelja sada je već propao zbog velikog broja vozila koja svaki dan ovuda prolaze iz starog dela Resnika u novi gde se nalazi škola, Dom zdravlja, prodavnice, pošta i gde prolazi gradski prevoz.

Malo ćemo da pokrpimo

- Dobio sam dopis građana te ulice. Tu mora da se reši odvodnjavanje ulice. Sada je hladno vreme, zima je i teško se radi. Obećao sam im da ćemo malo da pokrpimo ulicu do kraja godine. Ta ulica je na vrhu brda, problem je odvodnjavanje, a niko ne daje da se dira njihovo imanje. Iduće godine će se staviti u program opštine, a mi ćemo je samo zakrpiti da izdrži do radova. To nam je prioritet - rekao je Stojko Stojković, nadležni organ za SO Rakovicu u Direkciji za puteve.

- Skoro uvek je ta bara puna vode, a svake godine je gore i gore, ali niko ništa ne radi. U avgustu smo poslali dopise na koje niko nije odgovorio, a u novembru smo ponovo poslali dopise predsedniku opštine Rakovica, Mesnoj zajednici Resnik, Direkciji za puteve, JKP "Beograd put", Direkciji za građevinsko zemljište, Sekretarijatu za saobraćaj i gradonačelniku Nenadu Bogdanoviću, koji nam je i jedini odgovorio da je asfaltiranje naše ulice predviđeno u predlogu plana za narednu godinu, ali šta da radimo do tada? Neka bar dođu i naspu tucanik ili već nešto, bar da prezimimo, a na proleće neka rade - kaže Saša Stojanović, vlasnik jedne od kuća u Korčaginovoj ulici.

Kuće sa desne strane ulice su ispod nivoa puta i vlasnici su stavili barijere ispred svojih kapija da im dvorišta ne bi bila poplavljena jer u ovoj ulici ne postoji ni kišna ni fekalna kanalizacija, a sva voda od padavina se skuplja na sredini puta. Problem je i blato, koje voda spira pored puta, a automobili ga raznose. Ulica je uzana, a prometna i kada prolaze automobili, pešaci nemaju gde da se sklone.

Prema rečima Stojanovića, prošlog leta su čistili ulicu i izneli su šest traktorskih prikolica blata, koje se skupilo sa strana i od kojeg nije moglo da se prođe.
- Tražimo da se ulica sanira kompletna, ali samo asfaltiranjem neće ništa učiniti na ovom jadu i čemeru. Moraće sve da urade i kanalizaciju i odvode za vodu da se više ne bi skupljala ovde po putu. Sami smo letos doveli vodovod.

Ovde ima puno đaka i domaćinstava sa babama i dedama, a od ove bare nemaju gde da izađu i prođu. Postavljali smo betonske blokove pored ograda da bismo mogli nekako da prođemo. Sva sreća pa su ove komšije stavile ogradu, pa se pridržavamo za nju kada prolazimo. Četvrtkom je još gore jer prolazi gradska čistoća, a nigde nema kontejnera, pa i ono malo suvih delova puta gde prolazimo zatrpano je smećem. Osećamo se kao da smo u crnačkom getu, a niko nas ne zarezuje - objašnjava zabrinuto Stojanović.

Opština Rakovica je prosledila njihov dopis JKP "Beograd putu" i "Vodovodu i kanalizaciji", a poslali su i Gradu da uvrsti ovaj zahtev u program za sledeću godinu.
- Mislim da je to moglo biti završeno ove godine, ali ako su iz Grada njima eksplicitno odgovorili da će biti u planu za 2005. godinu i to je dobro. Ali to nije nešto što se može dobiti odjednom jer mora proći kroz nekoliko nivoa vlasti, moraju se raspisati tenderi. Opština se izborila koliko je mogla, a to je da se uvrsti u program za 2005. godinu. Ove godine to se može sanirati samo ako se uvrsti u program hitnih intervencija - rekao je Bojan Milić, predsednik SO Rakovica.

S. Nedić


vesti po rubrikama

^Beograd

22:27h

Problemi stanara Resnika s barom dubokom 30 centimetara

22:34h

Udruženje ljubitelja Grocke i Dunava protive se izgradnji turističkog centra

22:42h

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole razočarani putem u Italiju

22:51h

Nekoliko lokacija u gradu biće uskoro oplemenjeno zelenilom

23:03h

U pozorištu "Duško Radović" premijera dečije predstave "Mačija škola"

23:11h

Ispod parka kod Vukovog spomenika nalazi se improvizovani toalet

23:20h

Novo prihvatilište za odrasle i stare osobe

23:26h

Upoznajte Beograd: Kapetan i dobrotvor

23:32h

Gradske vesti: Borba protiv divlje prodaje

23:39h

Obaveštenje iz Elektrodistribucije

 


     


FastCounter by LinkExchange