[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 11. 11. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U toku je vakcinacija protiv gripa

Besplatno vakcinisanje protiv gripa počelo je u svim beogradskim domovima zdravlja. Pravo na besplatnu zaštitu od influence imaju hronični bolesnici, deca, stariji od 65 godina. Kako kažu u beogradskim domovima zdravlja u prepodnevnom smenama ima malo gužve ali se ona dobrom organizacijom i pripremom za ovaj "prvi udar"brzo raščisti.

- Vakcinacija je počela u utorak oko 11 sati. Kako je ovih dana otoplilo naši najstariji sugrađani požurili su da se zaštite od gripa. Naravno ovaj prvi udar je najveći, već sledeća nedelja biće znatno mirnija- objasnila je dr Branka Grujić, direktor doma zdravlja "Zvezdara".

Kako smo saznali u Gradskom zavodu za zaštitu zdravlja, beogradskim domovima zdravlja distribuirano je 35.000 doza "split" vakcina. Preostalih 45.000 planirano je da se podeli sledeće nedelje.

- Dobili smo odobrenje za 4. 800 doza, što je dovoljno za naše potrebe. U prvom navratu isporučeno je 1.400 doza, a ostatak naredne nedelje. Najveća navala za vakcinisanje je u prva tri dana, kasnije interesovanje jenjava. Dobro smo se organizovali, tako da vakcinisanje ide brzo - kaže dr Slavica Krunić, direktor doma zdravlja "Stari grad" i dodaje da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi mogu vakcinisati svi koji to žele, potrebno je samo da kupe vakcinu u apotekama i plate participaciju od 10 dinara kao za sve druge usluge.

Zainteresovani koji žele da se vakcinišu to mogu obaviti i u Gradskom zavodu za zaštitu zdravlja ponedeljkom, sredom i petkom od 8 do 12 sati u dvorišnoj zgradi. Na četvrtom spratu Zavoda mogu se vakcinisati i deca od 13 do 17 sati. Cena ovih vakcina je od 460 do 550 dinara u zavisnosti od proizvođača vakcina.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:16h

Nekoliko stotina građana dobilo ključeve stanova solidarnosti

21:23h

Protest javnih ličnosti protiv prodaje poznate gradske kafane "?"

21:31h

Poplavljena dvorišta stanovnika Azanjske ulice u naselju Krnjača

21:40h

Vodovodna cev kod DZ "Savski venac" pukla juče i napravila haos na kolovozu

21:48h

Upoznajte Beograd: Pisac, dramaturg i scenarista

21:56h

U toku je vakcinacija protiv gripa

22:04h

Oko 1.600 studenata ostaće bez mesta u domovima ove godine

22:12h

Gradske vesti: Izložba meda

22:19h

Obaveštenja iz GSP-a

22:30h

Sudar "mercedesa" i autobusa GSP
   


     


FastCounter by LinkExchange