[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 11. 11. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vodovodna cev kod DZ "Savski venac" pukla juče i napravila haos na kolovozu

Reka u Pasterovoj

Voda je nanela blato na put, odvalila delove kolovoza i trotoara, a pešaci su preskakali bare i potoke

Ludilo u jutarnjim satima u Beogradu: u koloni vozila koja minutima nepomično stoji u Pasterovoj galama, nervoza i vika. Ulica Kneza Miloša bila je potopljena: sva voda koja se iz naprsle i dotrajale vodovodne mreže slivala niz Pasterovu zaustavila se baš u najopterećenijoj gradskoj ulici. Trolejbusi i autobusi su brodili po reci koja se niotkud stvorila, razbacujući vodu i blato po parkiranim vozilima i iznenađenim pešacima. Ovi, pošto ih je prošlo iznenađenje, stali su onako mokri da psuju, kunu i skakuću po barama ispod njihovih nogu.

U Pasterovoj ulici, ispred Doma zdravlja "Savski venac", vodila se bitka sa pomahnitalom vodom. Radnici Beogradskog vodovoda zasukanih rukava otkopavali su nesrećnu cev. Rupa u koju je komotno mogao da stane autobus gradskog saobraćajnog nije se lako predavala.

Kvar u Pariskoj ulici

- U Pariskoj ulici je pre dva dana na nekoliko mesta pukla cev velikog promera. Tamo su sve cevi stare i Vodovod mora da ih sve zameni da ne bi za koji dan ponovo pukla neka druga. Naše ekipe su te večeri kada je došlo do pucanja cevi i asfalta obezbedile mesto, a sada čekamo da Vodovod završi svoj deo posla da bi mi mogli da popravimo, odnosno stavimo novi asfalt - objasnio je Milan Savić, generalni direktor JP "Beograd put".

Ulica je već ličila na pravu kaljugu. Voda je nanela stotine kilograma blata na put, odvalila delove kolovoza i trotoara, a pešaci su preskakali bare i potoke, čudeći se otkud tolika voda iz vedra neba. Ogromna kašika utovarivača je vadila zemlju da oslobodi pristup cevi, a radnici su cevima odvodili blato i vodu koji su nadirali...

- Iako je pukla cev ni u Pasterovoj ni u okolnim ulicama nije bilo isključenja. Naše ekipe su uspele da do poslepodnevnih časova saniraju kvar i sada je sve u redu. U toku dana nismo imali pozive stanovnika tog dela grada što znači da niko od potrošača nije imao problema ni sa umanjenim pritiskom vode - obavestio nas je sinoć dežurni operater Kol centa JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

No, u ulici kneza Miloša cevi i voda se nisu smirivali. Posle rešavanja haosa u Pasterovoj ulici i sakupljanja vode u tom delu Ulice kneza Miloša dva nova kratera otvorila su se u istoj ulici kod broja 5 i 17 (kod hotela Ekscelzior).

Gde su sve juče pukle cevi

Juče su pukle cevi i u Požeškoj ulici, kod okretnice tramvaja, u ranim jutarnjim satima, ali popravak je završen do 14 sati. U Kalničkoj ulici na Voždovcu cev je pukla oko 10 sati i 40 minuta, a potrošači u okolini nisu imali vode do 16 sati. Cevi su pucale još u ulicama Katarine Bogdanović i Branka Šotre ( taj deo Julinog brda bio je od 11 do 14 sati bez vode), Sretena Mladenovića Mike (bez vode do 12 sati), Cara Dušana u Zemunu (bez vode do 13 sati), Ugrinovačka u Zemunu (od Ivićeve do Novogradske do 15 sati bez vode) kao i u Branka Cvetkovića u Žarkovu (bez vode do 16 sati)- obavestio nas je juče dežurni operater Kol centra JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

B. B. - I. Ć.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:16h

Nekoliko stotina građana dobilo ključeve stanova solidarnosti

21:23h

Protest javnih ličnosti protiv prodaje poznate gradske kafane "?"

21:31h

Poplavljena dvorišta stanovnika Azanjske ulice u naselju Krnjača

21:40h

Vodovodna cev kod DZ "Savski venac" pukla juče i napravila haos na kolovozu

21:48h

Upoznajte Beograd: Pisac, dramaturg i scenarista

21:56h

U toku je vakcinacija protiv gripa

22:04h

Oko 1.600 studenata ostaće bez mesta u domovima ove godine

22:12h

Gradske vesti: Izložba meda

22:19h

Obaveštenja iz GSP-a

22:30h

Sudar "mercedesa" i autobusa GSP
   


     


FastCounter by LinkExchange