[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 11. 11. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nekoliko stotina građana dobilo ključeve stanova solidarnosti

Konačno rešeno stambeno pitanje

Dragica Alić: Živim kao podstanar 33 godine i ne mogu da verujem da sam ovo dočekala

Realizujući program izgradnje stanova solidarnosti za period 2001-2005. godina, Skupština grada u organizaciji Fonda za finansiranje izgradnje stanova solidarnosti uselila je juče 371 stan solidarnosti na Bežanijskoj kosi 3 u Mesnoj zajednici Blok 2.

- Presrećna sam! Živim kao podstanar 33 godine i ne mogu da verujem da sam ovo dočekala. Dobili smo stan površine 51 kvadratni metar što će biti dovoljno za moju petočlanu porodicu. Sada sam platila 15 odsto učešća i 5 odsto poreza, a skupićemo novac da otkupimo stan iako ih ovako dobijamo na korišćenje do kraja života - kaže Dragica Alić, zaposlena u preduzeću "Madera".

Planovi

Do kraja 2004. godine planirano je da se usele stanovi nas još dve lokacije a početkom 2005. na jednoj.
U decembru 2004. godine useliće se 93 stana u Rakovici, Reonski centar. Izvođač radova je "Enjub" Novi Beograd. U Bloku 62 useliće se 16 stanova. Izvođač radova je GP "Zlatibor gradnja Beograd". Početkom 2005. godine na lokaciji Kamendin u Zemunu biće useljena 93 stana. Izvođač radova na toj lokaciji je "Graditelj Beograd".

Njen budući komšija Vitomir Jovanović kaže da je njegovo preduzeće "Autobuska stanica Beograd" bilo darežljivo pa je uplatilo novac i za učešće za porez.
- Moja četvoročlana porodica će se danas useliti u stan veličine 67 kvadratnih metara. Imali smo mali stan do sada u nekoj divljoj gradnji gde normalan život nije bio moguć. Sada će sve biti bolje - presrećan kaže Vitomir.

Prvi ključ u ruke Simi Mijakovcu, jednom od dobitnika stana svečano je uručio Nenad Bogdanović, gradonačelnik.
- U avgustu prošle godine započeli smo ove stanove a već sada smo ovde da bi uselili ove ljude. Većina njih ima veliki podstanarski staž i ovo će biti zaista zaslužen poklon. Stanovi solidarnosti se grade od novca skupljenim porezom na fond zarada koji se delom ulaže i u izradu komunalne infrastrukture. Iako je Zakon o socijalnom stanovanju u pripremi, Grad poziva Republičku vlast da razradi sistem dodele i izgradnje stanova. Gradilo se u toku protekle četiri godine i gradiće se još. Za sledeće četiri godine planiramo da izgradimo 2.000 neprofitnih stanova - rekao je Bogdanović.

Izvođači radova na izgradnji ovih stanova bili su GP "Rad" Holding Beograd, "Zidar" iz Negotina i GP "Graditelj Beograd".
- Firme koje su gradile ove zgrade su najbolje građevinske firme u Srbiji i siguran sam da su svi stanovi urađeni dobro i kvalitetno - rekao je Bogdanović.

V. Vuković


vesti po rubrikama

^Beograd

21:16h

Nekoliko stotina građana dobilo ključeve stanova solidarnosti

21:23h

Protest javnih ličnosti protiv prodaje poznate gradske kafane "?"

21:31h

Poplavljena dvorišta stanovnika Azanjske ulice u naselju Krnjača

21:40h

Vodovodna cev kod DZ "Savski venac" pukla juče i napravila haos na kolovozu

21:48h

Upoznajte Beograd: Pisac, dramaturg i scenarista

21:56h

U toku je vakcinacija protiv gripa

22:04h

Oko 1.600 studenata ostaće bez mesta u domovima ove godine

22:12h

Gradske vesti: Izložba meda

22:19h

Obaveštenja iz GSP-a

22:30h

Sudar "mercedesa" i autobusa GSP
   


     


FastCounter by LinkExchange