[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 8. 11. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Dajte krv

Dobrovoljni davaoci krvi, ovu dragocenu tečnost danas mogu dati u Vreocima kod Lazarevca( Suva separacija) od 7 do 15 sati gde će dežurati mobilna ekipa Instituta za transfuziju krvi. Krv se može dati i u Mladenovcu u Gimnaziji od 11 do 15 sati, zatim u Novom Beogradu, Mesna zajednica blok 23, od 10 do 13 sati, kao i na Voždovcu- Fakultet civilne odbrane od 11 do 15 sati.

Krv se radnim danom može dati u Institutu za transfuziju krvi Srbije od 7 do 19 sati, kao i u kliničko- bolničkim centrima "Zvezdara", "Zemun"i "Dr Dragiša Mišović" od 7 do 14 sati.

S. T.


Zahtev za otvaranje

nove filijale

Na inicijativu stanovnika Stare Karaburme, SO Palilula će uputiti zahtev nadležnima u PTT Srbija da se u ovom naselju otvori nova jedinica poštanske mreže. Uvođenjem nove filijale stanovnici ovog dela Palilule bili bi pošteđeni maltretiranja u dugim redovima ispred pošte u Ulici Patrisa Lumumbe na Novoj Karaburmi.

M. J.


Milena Milošević ponovo

predsednik SO Vračar

Na prvoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Vračar za predsednika je ponovo izabrana Milena Milošević, iz Demokratske stranke, dosadašnji predsednik. Za njenog zamenika izabran je član Demokratske stranke Srbije Dragi Veličković.

U opštinskom veću u naredne četiri godine "sedeće": Branimir Kuzmanović, Aleksandar Todorović, Maja Vasić, Aleksandra Gajić, Vladimir Medaković, Zorana Smiljanić, kao i predsednik i zamenik opštine Vračar. Većinu u najmanjoj gradskoj opštini ima DS sa 30 odbornika, DSS ima deset odbornika, sledi ih "u stopu", SRS sa devet mandata vratila se na Vračar posle dužeg niza godina. SPS ima tri odbornika, stranka G 17 plus osvojila je četiri odbornička mesta, a po dva odbornika imaju Pokret "Snaga Srbije" i Demokratska alternativa - Socijaldemokratska partija.

J. V.


Zatvorena izložba cveća

Izložba cveća u Skupštini grada, koju je organizovalo JKP "Zelenilo Beograd" povodom 75 godina postojanja, završena je juče. Poslednjeg dana izložbe sugrađani su mogli da kupe saksije, cveće, rasad... po najpovoljnijim cenama. Održano je i takmičenje aranžera.

M. J.


Sednica opštine Palilula

Sednica opštine Palilula biće održana danas u 14 sati. Odbornici će razmatrati predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu za tekuću godinu, a biće donete odluke o organizaciji i radu organa opštine, novom poslovniku Skupštine, kao i rešenje o postavljanju zamenika načelnika opštinske uprave. U delu sednice koji će biti zatvoren za javnost, razmatraće se predlog odluke o organizaciji i radu organa opštine Palilula za vreme ratnog stanja.

M. J.


Viteški turnir

Srednjovekovni viteški turnir "Mitrovdan 2004." održava se danas u slavu velikog srpskog praznika i čast 600 godina srpske prestonice. Turnir organizuje "Svibor" savez Srbije, a počeo u juče u 11 sati na Kalemegdanu kod Stambol kapije viteškim borbama. Danas se turnir nastavlja u 9 sati ispred hrama Svetog Đorđa, a potom će se na Adi Ciganliji u 11 sati organizovati nadmetanje za decu.

V. V.


Adaptacija Zavoda

za vaspitanje dece

Skupština grada je sklopila ugovor sa Građevinskim fakultetom u Beogradu za detaljno geološko istraživanje terena o svom trošku i izradu geotehničke dokumentacije za potrebe adaptacije dela objekata Zavoda za vaspitanje dece i omladine u Beogradu. Grad se, takođe, obavezao i na investiciono održavanje Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa posebnim potrebama u Ulici Kornelija Stankovića 13, kao i Predškolskim ustanovama na Čukarici i Rakovici.

V. V.


Beograd u Solunu

Na sajmu turizma - Filoksenija koji se od 4.-7. novembra održao u Solunu Turistička organizacija Beograda je predstavila naš grad i važne manifestacije koje su planirane za sledeću godinu. U prezentaciji pod nazivom "Da li si spreman za Beograd" pored promocije kulture i tradicije, reka Save i Dunava, velikih sportskih manifestacija predstavljen je i deo vezan za promociju naše prestonice kao Univerzitetskog centra.

B. B.


"Divlji" taksisti

Saobraćajni inspektori su prošle sedmice podneli prekršajne prijave protiv 24 taksi vozača koji su nelegalno pružali taksi usluge. Inspektori su podneli i četiri prijave protiv nezakonitog obavljanja vanlinijskog prevoza. Prošle nedelje su uhvaćena i četvorica "divljih" kamiondžija.


Javne nabavke

Na predlog Sekretarijata za saobraćaj, Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda, odobrio je izbor konsultanata "za pružanje konsultantskih usluga za sprovođenje postupka javnih nabavki po pravilima Evropske investicione banke". Najpovoljniji ponuđač bila konsultantska kuća "HTM Konsultansi", a za usluge ove kompanije iz budžeta grada biće izdvojeno 759.098. evra.

V. V.


Lokacije date pod zakup

Neizgrađeno građevinsko zemljište u Blokovima 67 i 19a na Novom Beogradu dato je pod zakup za izgradnju poslovno- komercijalnog objekta i poslovno- stambenog objekta. Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja odobrila je još jednog zakupca u naselju Kijevo- Kneževac, Čukaričkoj padini i na uglu ulica Dragoslava Popovića i 27. marta.

V. V.


Obnovljeno igralište u Višnjici

U dvorištu iza OŠ "Ivan Milutinović" u Višnjici završeno je asfaltiranje platoa sa dva rukometna terena. U sledećoj fazi radova koji se očekuje uskoro biće postavljena ograda, rekviziti i obeležen teren. Potrebnu dokumentaciju za izgradnju terena obezbedila je SO Palilula, a finansijer i izvođač radova vrednih oko 10 miliona dinara je JP "Beograd put".

M. J.


Novac za zemunske

manifestacije

Skupština grada će, po zahtevu opštine Zemun, iz svog budžeta izdvojiti 3.250.000 dinara za organizovanje zemunskih manifestacija: Zemunski međunarodni salon karikature, Međunarodni festival monodrame i pantomime, program na letnjoj pozornici Gardoš, književni časopis "Pismo" i Javno preduzeće "Poslovni prostor".

V. V.


Otvorena izložba nameštaja

U novom prostoru, u Bulevaru kralja Aleksandra 17, prodavnica "Simpo" otvorila je juče ekskluzivnu kućnu izložbu nameštaja na kojoj je predstavljen program spavaćih soba za 2005. godinu. "Simpo" je u saradnji sa italijanskim firmama "Venier" i "Modeneze" predstavio Beograđanima nameštaj od svetlog i tamnog hrasta i kože modernih linija i boja. Za one koji vole stilski nameštaj, u saradnji sa firmom "Modeneze", "Simpo" nudi veliki izbor trpezarija.

S. N.


Prezentacija dva projekta

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada organizovaće u danas u 11 sati javnu prezentaciju dva nova urbanistička projekta. Prvi se odnosi na parcelu u Ulici Živka Davidovića 36 na Zvezdari, a drugi je urađen za preparcelaciju tri lokacije u Zemun Polju, na lokaciji u privrednoj zoni "Gornji Zemun". Prezentacija će se održati u prostorijama Sekretarijata u Ulici 27. marta 43-45 u sobi 257 na drugom spratu.

V. V.


Akcija "Policajac meseca"

Opštinsko veće SO Palilula donelo je odluku da i ubuduće opština finansira akciju "Policajac meseca" i "Policajac godine" koja je ustanovljena pre četiri godine. Opština će iz budžeta za ovu namenu izdvajati po 15.000 dinara koje će uručivati najboljim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova - odeljenje Palilula.

M. J.


Na Kvantaškoj pijaci

podnete 33 prijave

Komunalni inspektori su prošle sedmice, posle svakodnevnih kontrola ispred Kvantaške pijace, podneli 33 prijave sudijama za prekršaje protiv prodavaca koji su nedozvoljeno prodavali robu iz kamiona. Tom prolikom naplaćene su i 22 mandatne kazne od po 500 dinara, rekla je za Beoinfo pomoćnik gradskog sekretara za inspekcijske poslove Milica Sekulović.


Komunalci kontrolišu

savsko priobalje

Komunalna inspekcija kontrolisala je savsko priobalje na potezu od Ade Ciganlije do pristaništa, kao i zauzeća javnih zelenih površina u tom delu grada.

Svi objekti postavljeni bez odobrenja nadležnog organa biće po hitnom postupku uklanjani, a za prekršaje slede zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka. Za pravna lica kazne su od 10.000 do 100.000 dinara, za preduzetnike od 5.000 do 50.000 dinara, a za odgovorne u pravnom licu kazne su od 500 do 5.000 dinara.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:23h

Kablovski internet sigurno i polako osvaja domaće tržište

21:31h

Predsednik Skupštine opštine Palilula: Počinjemo radove od kraja opštine

21:40h

Mada je daleko od monarhije, Državna zajednica SCG je dobila svoju "kraljicu"

21:48h

Sve više prodavaca "lekovitog bilja" koje raste pored saobraćajnica

21:56h

"Beograd put" kupio nova vozila za zimsku službu

22:04h

Sajam nameštaja od 8. - 12. novembra

22:12h

Upoznajte Beograd: Nikola Pašić

22:19h

Veliko novembarsko sniženje u "Maksiju"

22:27h

Gradske vesti: Adaptacija Zavoda za vaspitanje dece
   


     


FastCounter by LinkExchange