[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 5. 11. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradonačelnik Nenad Bogdanović imenovao svoje najbliže saradnike

Stanojević menadžer,
a Bobić arhitekta

Novi gradski arhitekta ima veliko iskustvo u oblasti arhitekture, a menadžer je ekonomista po struci i ima iskustva u radu Gradske skupštine

Nisam konsultovao potencijalne koalicione partnere kada sam doneo odluku da menadžer grada bude Bojan Stanojević, a arhitekta Đorđe Bobić, jer nisam mogao da čekam da se Skupština konstituiše. Ne mogu da radim sam, a dva ključna čoveka koji mi olakšavaju posao jesu gradski menadžer i glavni arhitekta grada. Dosta sam razmišljao o kriterijumima koje bi pretendent na ove dve funkcije trebalo da zadovolji.

Pre svega treba da poseduje pozitivnu energiju i iskustvo. To treba da bude čovek koji će na osnovu životnog i radnog iskustva realizovati važne projekte - rekao je juče Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda, prilikom imenovanja svoja dva najbliža saradnika.

Đorđe Bobić

Rođen je 7. jula 1939. godine.
Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu 1965. Od 1965. do 1968. obavio arhitektonsku praksu u Parizu. Od 1969. do 2004. radio u Zavodu za izgradnju Beograda, Centru za planiranje urbanog razvoja, Institutu za arhitekturu i urbanizam. Dobitnik godišnje nagrade Ruske akademije arhitekture i srebrne medalje Saveza arhitekata Rusije. Član komisije IO grada za urbanizam 1980. do 1988. godine.Predsednik stručnog saveta Urbanističkog zavoda od 2002. do 2004. godine.

On je naglasio da je za gradskog arhitektu postavio čoveka koji ima veliko iskustvo iz oblasti arhitekture, a za menadžera osobu koja je ekonomista po struci i ima iskustva u radu Gradske skupštine.
- Menadžer mora biti čovek koji zna da komunicira sa strancima, sindikatima, građanima i javnošću, ali i osoba koja će obezbediti nove investicije. Stanojević ima veliko iskustvo, čovek je ovog grada, poznaje Beograd i mislim da će biti sjajan deo tima - smatra Bogdanović. Arhitekta će imati tim od pet-šest stručnjaka za odnose sa javnošću, međunarodne odnose, građevinsko zemljište i saobraćajnu infrastrukturu.

- Mnogo toga Beogradu nedostaje, pre svega veća predusretljivost i inicijativa. Prestonici treba čvršća komunikacija sa svetom. Što se tiče legalizacije bespravno podignutih objekata, svakako će se naći put da se ljudima omogući normalan život jer su oni imali potrebu da grade kuće bilo gde. Prvi projekat koji ću sprovesti u Beogradu jeste dopuna generalnog urbanističkog plana, metro, mostovi - objašnjava Đorđe Bobić.

Prvi radovi koji čekaju menadžera biće obezbeđivanje investicija za ulaganje u magistralni prsten, fabriku vode "Makiš 2", kompletnu obnovu tramvajskog sistema. Biće neophodna saradnja i sa međunarodnim institucijama.

- Za svaku prigradsku opštinu planiramo po jedan veliki projekat. Na primer Grocka konačno će dobiti normalan vodovod i kanalizaciju - kaže Bojan Stanojević.

Bojan Stanojević

Rođen je 8. avgusta 1969. u Beogradu.
Diplomirao na Ekonomskom fakultetu 1994. godine.
Od januara 1995. do oktobra 1996. godine bio zaposlen u "Jugometalu". Od novembra 1996. do oktobra 2000. radio u SO Vračar. Od 2000. do 2004. godine bio potpredsednik IO Skupštine grada. Radio je na projektu fabrike vode Makiš 2, projektu rekonstrukcije sistema na daljinsko grejanje, studiju za uvođenje privatnog partnerstva u sektore odnošenja smeća, vodovoda i kanalizacije. Član je DS-a od 1990. godine.

V. Vuković


vesti po rubrikama

^Beograd

21:48h

Nesavesni vozači ponovo zauzimaju plaćeno parking mesto Glasa

21:57h

Gradonačelnik Nenad Bogdanović imenovao svoje najbliže saradnike

22:05h

Radikali na čelu opštine Zemun

22:13h

Snežana Lehner iz Vršca ima fenomen "duple materice"

22:21h

Gradski zavod za veštačenja proslavio 30. rođendan

22:30h

Grupa građana Savskog venca pokušava da spreči imenovanje predsednika

22:39h

Privatnici zahtevaju linije na sedam godina

22:46h

Otvoren novi "Tehnomarket"

22:58h

Upoznajte Beograd: Crkva iza koje je spaljen Sv. Sava

23:10h

Gradske vesti: Poplava u Ulici 27. marta

23:19h

Obaštenja iz Elektrodistribucije
   


     


FastCounter by LinkExchange