[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 2. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Počela tradicionalna dečija manifestacija "Radost Evrope"

Aplauzi za igru

"Susreti prijateljstva" održani juče u dečijem pozorištu "Boško Buha"

U pozorištu "Boško Buha" je uvek veselo, ali je juče bilo posebno. Krov je "poskakivao" od dečje graje. Počela je "Radost Evrope", a sa njom i prvi "Susreti prijateljstva" u pozorištu " Boško Buha". Na dva programa od 10 i 12 sati sala je bila puna, a stajalo se i sa strane. Nastupala su deca iz Makedonije, Finske, Švedske, Ukrajine, iz Novog Sada i Beograda.

- Meni se svideo prvi deo sa balerinama - rekla je učenica Osnovne škole "Kralj Petar 1". - Sve je bilo lepo - dodala je njena drugarica. A deca su takva da se odmah vidi i čuje šta im se sviđa a šta ne. Tapšali su, pocupkivali na stolicama, trupkali nogama tokom nastupa ansambla iz Ukrajine. Njihov orkestar ih je baš razveselio. A tek kad su na scenu istrčali mali igrači u narodnim nošnjama i kada su počele "akrobacije"! Svaka nova veština mamila je iskrene dečje uzdahe.

Led je probila makedonska baletska škola "Ilija Nikolovski Luj". Neki su se dvoumili koji im se nastup domaćih plesnih grupa više sviđa. Da li "semafori" i "saobraćajni znaci" koji su igrali na muziku iz filma "Policajac sa Beverli Hilsa", mala Sunca i Meseci koji su sišli sa neba ili devojke sa ogromnim loptama preko kojih su se kotrljale, bacale ih u vis, dobacivale se... Na kraju programa sa zvučnika su odjeknuli poznati stihovi: "Deca Evrope sva su u stvari moji drugari, sve su te cure i svi dečaci moji zemljaci!.."

Od 11 sati danas sa Trga Republike krenuće karneval sa oko 1.100 kostimiranih učesnika. Šarena povorka proći će Terazijama do Starog dvora. A ko je sve ovo propustio ostaje mu da uhvati mamu i tatu za ruku, pa u centar "Sava" na Gala koncert koji će se održati 5. oktobra u 17.30 sati, kada nastupaju svi učesnici pristigli na "Radost Evrope" iz 19 zemalja.

J. Vučić


vesti po rubrikama

^Beograd

22:26h

Veliki zastoji u saobraćaju obeležili jučerašnji dan u gradu

22:31h

Izmene u saobraćaju: Pešačka subota

22:40h

Takmičenje vozača

22:49h

Počela tradicionalna dečija manifestacija "Radost Evrope"

22:54h

U Hali Sportova osnovano Školsko sportsko društvo Novi Beograd

23:01h

Novi parkić na Malom Tašu u okviru akcije "Deci igrališta"

23:12h

Crtice iz ZOO vrta: Tika muškarčina

 


     


FastCounter by LinkExchange