[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 27. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ramiz Crnišanin o poslednjim sukobima u Novom Pazaru

SDA bije loš glas

"Promovisali su se kao jedina stranka koja štiti interese Bošnjaka. Od početka su sprečavali sve inicijative koje nisu stizale od njih"

NOVI PAZAR - Poslednji sukobi pristalica dveju najvećih bošnjačkih stranaka u Novom Pazaru izazvali su veliko interesovanje javnosti, posebno ako se ima u vidu da za nedelju dana predstoji "konačni okršaj" u trci za predsednika opštine.

Ramiz Crnišanin, predsednik Sandžačkog intelektualnog kruga, kaže kako se SDA promovisao kao jedina stranka koja štiti interese Bošnjaka, odnosno muslimana, i da niko drugi ne može da govori u njihovo ime.

- Od početka su svaku inicijativu za rešavanje bilo kojih problema ili za razvijanje kulturnog, zabavnog života, rešenje statusa muslimana, priznavanje njihovog nacionalnog identiteta, koja nije poticala od njih sprečavali, a inicijatore proglašavali za izdajnike. Danas su se stvari izmenile. Bošnjaci su danas politički narod, a ne gomila kakva bi oni želeli da bude.

Saradnja umesto inata

Prema Crnašaninovoj oceni, građani Novog Pazara žele predstavnike koji će umeti da stvaraju veze i prijateljstva, uspostavljaju saradnju sa svim strankama i aktuelnim političarima, a ne da se inate. SDA se u tom pogledu "proslavio" odbijanjem da pokojnom Zoranu Đinđiću ustupi salu za razgovor sa građanima, pa je to morao da učini na otvorenom ispred hotela.
Sve su to događaji koji, kako ističe, donekle objašnjavaju i nedavni nemili sukob pristalica SDA i SDP-a.

U Novom Pazaru ima desetine doktora nauka, profesora univerziteta i akademika, na stotine fakultetski obrazovanih građana, lekara, pravnika, ekonomista, inženjera, agronoma i drugih stručnjaka svih vrsta. Osim toga, u gradu živi znatan broj obrazovanih privrednika i drugih uspešnih ljudi koji se ne zadovoljavaju populizmom i otrcanim nacionalističkim i drugim frazama.

Oni žele da imaju više opcija za koje se mogu opredeljivati, a ne samo jednu. Pogotovo što se politika koju je vodio vrh stranke sve više pokazivala kao nerealna i prevaziđena - ističe Crnašanin, dodajući da se SDA za vreme svoje vladavine u opštini nije proslavio.

- Bije ih loš glas. Mnogo se priča o korupciji, reketiranju, prodaji placeva... Što se tiče rešavanja komunalnih problema, tu su bili veoma neuspešni. Grad nikada nije bio prljaviji. Ulice se uopšte ne peru, a smeće neredovno iznosi. Vlada urbanistički nered. Gradi ko šta hoće, na svakom koraku gomila smeća, po ulicama rupe i otvoreni šahtovi, građanima preti opasnost od neobezbeđenih gradilišta, reke su prepunjene svakojakim otpadomÖ - dodaje Crnašanin.

Z. Prijović


vesti po rubrikama

^Srbija

15:22h

Ramiz Crnišanin o poslednjim sukobima u Novom Pazaru

15:30h

Završena "Župska berba"

15:38h

Podrška bivšim članovima

15:41h

Poništeni lokalni izbori u tri izborne jedinice na području opštine Prijepolje

15:49h

Glasine o otmicama dece ovih dana uznemirile žitelje Kragujevca

15:54h

Naučna saradnja Srbije i Nemačke

16:00h

Neosnovan prigovor Pokreta "Snaga Srbije" u Lebanu

16:07h

SPO i DSS, Liberali sa DS

 
 


     


FastCounter by LinkExchange