[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 22. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


G17 plus osporio prebrojavanje na dva biračka mesta u Novom Sadu

Fale im dva glasa

da pređu cenzus

Eventualni ulazak G17 plus u gradski parlament promenio bi odnos snaga u Skupštini jer bi radikali ostali bez jednog mesta

NOVI SAD - Konačni rezultati izbora za novi saziv Skupštine grada još nisu proglašeni zbog nekoliko prigovora koje su podneli učesnici nedeljnog glasanja. Sporan je još samo prigovor stranke G17 plus koja je osporila valjanost prebrojavanja glasova na dva biračka mesta. Osim toga, ova stranka je dobila pravo da ponovo pregleda sve glasačke listiće, a taj pozamašan posao je započet pregledanjem više od 1.700 listova koji su proglašeni za nevažeće.

- Prema računici ove stranke, njima nedostaje još dva glasa da bi prešli postavljeni cenzus i oni sada traže da se sve još jednom pregleda, što je i potpuno razumljivo, budući da je broj glasova koji im nedostaje da bi dobili odbornike u Skupštini grada vrlo mali. Oni su stavili i primedbu na način prebrojavanja glasova na biračkim mestima 109 i 110 o kojoj će Gradska izborna komisija odlučiti tokom popodneva. Ukoliko prigovor bude prihvaćen, na tim mestima će se organizovati novi izbori u roku od osam dana - izjavila je predsednica GIK-a Sonja Brkić.

Prema zvaničnim podacima GIK-a, na nedeljnim izborima je glasao 104.521 birač, što čini 39,17 odsto od ukupnog broja upisanih birača. Statističari GIK-a su izračunali da je svoje poverenje stranci G17 plus dalo 2,998 odsto glasača, čime je ova stranka ipak ostala ispod cenzusa. Eventualni ulazak G17 plus u gradski parlament, međutim, značajno bi promenio odnos snaga u Skupštini jer bi u tom slučaju radikali sigurno ostali bez jednog mesta, što bi im umanjilo šanse da formiraju većinu.

Prema sadašnjem rasporedu, SRS bi imala 34, DS 24, koalicija "Zajedno za Vojvodinu" 9, DSS 5 i SPS i PSS po 3 odbornika. Većinu će imati ona grupacija koja okupi najmanje 40 odbornika.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

16:22h

G17 plus osporio prebrojavanje na dva biračka mesta u Novom Sadu

16:29h

Prijavljivanje za studentske domove u Novom Sadu

16:35h

U Somboru najviše glasova radikalima

16:42h

Subotica: Bubnjevi u muzičkoj školi

 


     


FastCounter by LinkExchange