[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 22. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Valjevsko preduzeće za puteve i pored nesuglasica biće angažovano na održavanju kolovoza

Prvi ispit već na zimu

Izglađen spor sa firmom "Beograd-put". Kao podizvođač, "Valjevo" će biti zaduženo za Kolubarsko-mačvanski okrug

VALJEVO - Preduzeće za puteve"Valjevo" ipak će, u okviru pilot projekta finansiranog od kredita Svetske banke, učestvovati u održavanju puteva i pripreme za zimsku sezonu, u ukupnoj dužini od oko 1.200 kilometara na teritoriji Kolubarskog i Mačvanskog okruga - rečeno je u Mionici prilikom predstavljanja početka radova na Projektu rehabilitacije saobraćaja u Srbiji.

Prema rečima Slobodana Jovanovića, direktora preduzeća za puteve "Beograd", posle varničenja i ružnih dopisa iz Valjeva, ova dva preduzeća, koja su pre 15 godina bila u sastavu jedne firme, uspela su da se dogovore i valjevsko preduzeće maksimalno će biti iskorišćeno kao podizvođač radova.

Nisu prošli na tenderu

Sukob između valjevskog i beogradskog preduzeća za puteve nastao je kada Valjevci, uprkos nižoj ponuđenoj ceni, nisu prošli na tenderu SB-a za izvođenje ovih radova. Posao su, prema veoma strogim kriterijumima, dobili beogradsko preduzeće za puteve i Alpina Mejreder, koji kao takvi snose odgovornost za kvalitet izvedenih radova i prema tome određuju podizvođače.

Da li će doći i do spajanja, prema inicijativi PZP "Valjevo", zavisi od Vlade Srbije kojoj je taj predlog prosleđen, jer se oba preduzeća nalaze u postupku privatizacije. Za sada, radi se na košenju trave, krpljenju udarnih rupa, čišćenju kanala i bankina, poslovima koji su uglavnom upošljavali do 20 odsto kapaciteta valjevskog preduzeća, ali se intenzivno radi i na pripremi sezone za zimsku službu.

- Probleme očekujemo u zimskoj službi, jer je mahanizacija Preduzeća za puteve "Valjevo" u izuzetno lošem stanju. Oprema je stara i mi, da bismo obavili taj pilot projekat onako kako to zahtevaju evropski standardi, moramo da uložimo mnogo napora da obezbedimo novu mehanizaciju - rekao je Jovanović, ističući da je zimska služba zapravo prvi pravi ispit za valjevsko preduzeće, ali i za njih kao izvođače.

U pitanju je velika teritorija i veliki posao održavanja gotovo kompletne putne mreže na teritoriji ova dva okruga, s novom organizacijom, načinom rada i obezbeđenim stabilnim izvorom finansiranja za naredne tri godine. Za Projekat rehabilitacije saobraćaja u Srbiji, prema ugovoru potpisanom 31. avgusta ove godine, obezbeđen je kredit SB-a od oko 55 miliona dolara, što čini 90 odsto predviđenih sredstava.

B. Osmanović


vesti po rubrikama

^Srbija

16:40h

Valjevsko preduzeće za puteve: Prvi ispit već na zimu

16:47h

Bora: Milorad Antić Pirke udahnjuje život kamenu, bronzi i drvetu

16:54h

Posle prošlonedeljnog odlaganja juče održano zasedanje SO Bujanovac

17:01h

U Aleksandrovcu počinje "Župska berba"

17:08h

U smederevskoj opštini završena deratizacija

17:16h

Požarevac: Borba protiv SPS ujedinila demokrate

17:23h

I Kruševac dobija narodnog advokata

17:30h

Kladovo: Zazvonili telefoni

17:37h

Prokuplje: Prvaci bojkotovali nastavu

17:44h

Litije zaječarskim ulicama
   
 


     


FastCounter by LinkExchange