[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 22. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


JKP "Beograd put" juče predstavilo novi zimski vozni park

Novi kamioni za

čišćenje snega

Ova vozila su najsavremenija u Evropi za uklanjanje snega i ostale zimske radove

JKP "Beograd put" predstavilo je juče u Dobanovcima, u servisu MAN, 20 novih "MAN" kamiona za zimu. Ova investicija je najveća u poslednje četiri godine i vredna je 2, 8 miliona evra. "Beograd put" je dobio kamione na lizing na pet godina pod vrlo povoljnim uslovima.

Izdržljivija vozila

- "MAN" je najveća evropska firma za proizvodnju kamiona i specijalnih vozila. Na kamionima su ugrađeni raonici i posipači firme "Šmit", takođe jedni od najboljih u svom sektoru. Prednost ovih vozila je što su od početka proizvodnje pravljena isključivo za zimu, pa su znatno izdržljiviji i ekonomičniji od ostalih a nosivost im je veća od 20 tona, što je više nego kod ostalih vozila. U ove kamione ugrađen je motor "Euro 3" koji je u skladu sa evropskim standardima i ima visok nivo ekološke zaštite - rekao je Srđan Pezo, zamenik direktora firme "Devako".

Vozač kamiona upravlja raonikom iz kabine, pozadi je dodatno grejanje i osvetljenje, kao i rotacioni posipač koji je mnogo efikasniji od ranijih. Pomoću njega se na asfalt može ravnomerno posipati rastvor za čišćenje puta od snega i leda. Tako se bolje obavlja posao, a pri tom se štedi na potrošnji soli, manje se oštećuje asfalt i samo vozilo. Po rečima Peza, sledeće nedelje na sajmu u Hanoveru biće predstavljen i najnoviji motor "Euro 4" koji je savremeniji od svih konkurentskih.

Najveća investicija

- Zadovoljstvo mi je da vam predstavim našu najveću investiciju u poslednje četiri godine koju smo finansirali iz naših sredstava. Sa ovih 20 najsavremenijh vozila i vozilima koja smo kupili pre dve godine imamo odličan vozni park koji može bez problema da održava deset gradskih opština - rekao je Milan Savić, direktor JKP "Beograd put".

Posle prezentacije i svečanog uručenje ključeva, 20 novih narandžastih kamiona je u koloni izašlo iz garaže MAN servisa i krenulo put garaža "Beograd puta".

Vremenska prognoza

"Beograd put" je radio i na preventivnom održavanju gradskih ulica ove zime, kako sneg ne bi iznenadio ponovo.
- Za preventivno delovanje najvažnija je dobra meteorološka prognoza. Dogovorili smo se sa švedskom kompanijom koja će praviti meteo-prognoze za nas kako bi mogli pravovremeno da delujemo. Oni će postaviti kompjuterske merne stanice po celom gradu i davaće stoprocentno tačnu prognozu za naredna tri sata. Više nećemo čekati da padne ledena kiša ili sneg pa da izađemo da čistimo, već će kamioni izaći na ulice pre nevremena, posuti ih rastvorom soli, vode i kalcijum hlorida i tako sprečiti da uopšte dođe do neprohodnih puteva - naglasio je Savić.

Zamenjuju četiri stara kamiona

Od 2002. godine "Beograd put" je kupio 10 velikih mercedesovih kamiona, 15 "multikar" vozila, 10 "FAP" kamiona i 15 malih kamiona, što sa najnovijim kontingentom čini 70 novih kamiona. Zimskih specijalnih vozila ima 45, a uzevši u obzir da novi kamioni mogu da zamene četiri kamiona koji vuku posipače, sasvim je dovoljno za održavanje deset beogradskih opština.


M. O.


vesti po rubrikama

^Beograd

22:04h

JKP "Beograd put" juče predstavilo novi zimski vozni park

22:12h

Potrošačka patrola Glasa obišla prodavnicu u Dunavskoj ulici

22:21h

Porodica Belošević iz Istoka pet godina živi u Centru za raseljene

22:29h

Velika i stalna akcija "Reka flaša nije naša" počinje u petak

22:38h

Stanovnici Malog Mokrog Luga nezadovoljni Urbanističkim planom

22:46h

Upoznajte Beograd: Konak kneginje Ljubice

22:53h

Beograd domaćin trećeg međunarodnog takmičenja u plesovima

23:01h

Gradske vesti: Dan bez automobila na Voždovcu

23:10h

Obaveštenja iz Elektrodistribucije, Vodovoda i GSP-a

23:18h

Rambo Amadeus predavao i prodavao ideje
   


     


FastCounter by LinkExchange