[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 22. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Hrvatski predsednik Stjepan Mesić o ratnoj odšteti od SCG

Nema razgovora o

vansudskoj naknadi

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je juče da Hrvatska očekuje presudu Međunarodnog suda za naknadu ratne štete po tužbi koju je podnela protiv Beograda i Podgorice i da nije bilo nikakvih razgovora o vansudskoj naknadi štete.

Mesić je, odgovarajući na pitanja građana putem veb stranice Radija Slobodna Evropa, rekao da će Hrvatska prihvatiti svaku odluku međunarodne zajednice vezanu za nezavisnost Kosova.
- Moj savet ostalim balkanskim političarima je da se što pre prihvate evropskih standarda i okrenu budućnosti - dodao je Mesić.

Na pitanje zašto Hrvati iz sela Kijeva kraj Knina i dalje zauzimaju srpske kuće, pored svojih obnovljenih, Mesić je odgovorio da je Hrvatska danas država vladavine prava, ali da ima još onih koji zloupotrebljavaju svoju poziciju u društvu, "ali i to će biti ispravljeno".

Na pitanje ko je veći - Tito ili Tuđman, Mesić je odgovorio da su njih dvojica delovali u različitim okolnostima i vremenima, pa se ne mogu upoređivati. Mesić je rekao da je svojim dolaskom na čelo Predsedništva SFRJ samo konstatovao da nijedna savezna institucija nije u funkciji.

- Milošević nije hteo dogovor, nije hteo političko rešenje, hteo je na ruševinama Jugoslavije da stvori veliku Srbiju, a u taj plan ugradio je i genocid i ratni zločin, zbog čega danas i odgovara pred Haškim Tribunalom - rekao je predsednik Hrvatske. On je odbacio mogućnost "neke nove Jugoslavije", ali je rekao da veruje da će sve države, nastale raspadom SFRJ, postati članice Evropske unije.

FoNet


vesti po rubrikama

^balkan

16:22h

Hrvatski predsednik Stjepan Mesić o ratnoj odšteti od SCG

16:29h

Grci u UN o imenu države Makedonije
        


FastCounter by LinkExchange