[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 16. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Branislav Jovanović
Dragoljub Stamenković
Goran Ćirić
Goran Ilić
Smiljko Kostić

Građani će u nedelju imati težak izbor, odlučiće se za jednog od devet kandidata za gradonačelnika

Najavljuju borbu protiv

kriminala i korupcije

Zoran Bojanić, lekar (PSS), kao gradonačelnik Niša najpre će omogućiti besplatnu legalizaciju svih stambenih objekata. Na svoje protivkandidate gleda kao na ljude koji su svoju šansu iskoristili

Devetorica kandidata, predstavnika političkih stranaka i grupa građana, ušlo je u izbornu utakmicu za mesto gradonačelnika Niša. Iz izborne trke ispala je samo kandidatkinja GSS Svetlana Dejanović-Avramović, sa obrazloženjem da joj je manjkalo 2.800 potpisa.

Smiljko Kostić, diplomirani inženjer mašinstva, kandidat NS-a, najavljuje formiranje timova koji će okupiti stručnjake sa Univerziteta, eksperte za teoriju i ljude iz privrede koji su se dokazali u praksi. Oni će napraviti programe za svaku pojedinu oblast, a zatim će se krenuti u potragu za investitorima. Kostić insistira na političkoj toleranciji i spreman je na širok konsenzus u interesu grada. Najveći je proizvođač pšenice i kukuruza u niškom regionu, obožava baštovanluk.

Njegov kolega u trci za gradonačelnika Branislav Jovanović, diplomirani pravnik, kandidat G17 plus, izbornu kampanju zasniva na borbi protiv korupcije i kriminala.
- Staviću se na čelo antikorupcijskog tima i nemilosrdno se obračunati sa ovom pojavom, kao što sam to činio kada sam bio na mestu predsednika niške gradske vlade. Nisam prezao da se odreknem bliskih prijatelja samo zbog sumnje da bi mogli biti umešani u ovakve nečasne rabote - istakao je Jovanović.

Ljubivoje Slavković
Sima Radulović
Vlasta Đokić
Zoran Bojanić

Moguće koalicije

Komentarišući mogućnost postizborne saradnje, Jovanović naglašava da je ona moguća sa onima koji podrže izborni program G17 plus, ali ističe da je isključena mogućnost koalicije sa sadašnjim rukovodstvom grada. Jovanovićev hobi je trčanje i fudbal. Po sopstvenom priznanju, nije gurman, ali voli niški burek.

Vlastimir Đokić, diplomirani inženjer mašinstva, predstavnik SPS-a, kao svoj prvi zadatak ističe okupljanje stručnjaka, bez obzira na stranačku pripadnost u Savetu za razvoj grada. Postizbornu saradnju sa protivkandidatima ne isključuje, ali naglašava da ne vidi način za njenu realizaciju jer, kako navodi, nijedan od njih nije čovek od dela. Đokić u slobodno vreme čita, voli da kuva, naročito vikendom, za sebe i suprugu.

Zoran Bojanić, lekar (Pokret snaga Srbije), kao gradonačelnik Niša najpre će omogućiti besplatnu legalizaciju svih stambenih objekata. Na svoje protivkandidate gleda kao na ljude koji su svoju šansu iskoristili jer su svi već bili u vlasti na ovaj ili onaj način. Slobodno vreme koristi za pisanje stručne literature, a u specijalnim prilikama kuva za prijatelje.

Goran Ilić, lekar (DSS), kao svoj prioritet navodi pokretanje privrednog razvoja radi obezbeđivanja radnih mesta i privatizaciju javnih preduzeća. Što se tiče postizborne saradnje, Ilić navodi da će ona biti uslovljena odnosima političkih snaga, ali da su zarad interesa grada moguće koalicije sa strankama demokratske opcije. Voli da čita ruske klasike, igra basket i strastan je ribolovac.

Zapošljavanje prioritet

Dragoljub Stamenković, saobraćajni tehničar (SRS), zalagaće se za efikasniju gradsku upravu, zapošljavanje i komunalno uređenje grada. Svoje protivkandidate poštuje, ne smatra ih neprijateljima i spreman je da prevaziđe stranačke ograde zarad interesa građana. Voli da čita i peca, majstor je u pripremanju riblje čorbe i specijaliteta od ribe.

Goran Ćirić, diplomirani inženjer elektronike, inače predsednik Skupštine grada, nade za razvoj grada polaže u 20 miliona evra, koliko je Niš dobio od privatizacije, a koja su trenutno u Fondu za podsticaj privrednog razvoja. Najavljuje formiranje širokog fronta, koji će, po njegovoj oceni, okupiti 70 odsto lokalnih političkih snaga radi rešavanja vitalnih problema. U slobodno vreme igra basket, šeta sa ćerkama, a kućnim poslovima se ne bavi jer nema dovoljno vremena.

Ljubivoje Slavković, pravnik (grupa građana "Za Niš"), kako navodi, karijeru gradonačelnika će početi javnim sastankom sa saradnicima koji će izneti program delatnosti za svaku oblast i preuzeti obavezu njegovog izvršenja.

Komentarišući svoje politike protivnike, Slavković navodi da će građani moći da biraju između onih koji su ranije vladali, onih koji su sada na vlasti i novih ljudi koji imaju potpuno drugačiji pristup ovoj problematici. U slobodno vreme voli da uređuje dvorište vikendice u Proseku, da gaji pčele i da zapeva sa prijateljima uz harmoniku ili gusle.

Povećanje standarda

Sima Radulović, diplomirani pravnik (Liga za Niš), akcenat stavlja na povećanje standarda stanovništva, stavljanje gradske uprave pod punu kontrolu i podizanje kulture življenja u gradu. O svojim protivkandidatima kaže da zaslužuju poštovanje jer je iza njih stalo najmanje 6.606 Nišlija. Spreman je na saradnju sa strankama demokratske opcije. Bavi se sportskim ribolovom, peva uz gitaru i voli da kuva.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

17:02h

Građani se u nedelju odlučuju za jednog od devet kandidata za gradonačelnika

17:09h

Počeo 34. seminar srpskog jezika: Ceo svet je pričao srpski

17:16h

Novi uređaji u Hitnoj pomoći

17:23h

Rotarijanci poklanjaju računare

        


FastCounter by LinkExchange