[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 15. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Za Vojsku SCG 10.000 stanova

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije i Crne Gore (SCG) Prvoslav Davinić najavio je juče da bi u naredne četiri godine trebalo da se izgradi oko 10.000 stanova za pripadnike Vojske SCG. Davinić je rekao da je država počela sa novim programom stanogradnje koji bi za kratko vreme trebalo da zadovolji sve potrebe Vojske SCG i njeno normalno funkcionisanje.

On je kazao da se trenutno radi na reformi Vojske koja treba da bude efikasnija i dobro plaćena, kao i na rešavanju socijalnih problema pripadnika Vojske SCG. Prema njegovim rečima, suma koja je do sada izdvajana iz budžeta za rešavanje stambenih problema u vojsci je bila "smešna" i obezbeđivala je pribavljanje samo 300 stanova godišnje. Davinić je istakao da trenutno ima 22.680 stambenih molbi pripadnika Vojske SCG, od kojih je 14.500 bez ikakvog stana. Taj problem će se, kako je kazao, rešiti kroz Fond za reformu sistema odbrane SCG, koji je formiran juna ove godine.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus je rekao da Vlada Srbije daje punu podršku radu Fonda, ali očekuje da finansiranje Fonda bude potpuno transparentno. Direktor Fonda Vladan Živulović je rekao da nijedna odluka o prodaji imovine Vojske neće biti doneta bez saglasnosti i odobrenja članova Upravnog odbora Fonda u kome su predstavnici vlada Srbije i Crne Gore, narodne banke Srbije, ministar odbrane i načelnik Generalštaba.

On je naglasio da će ponude za prodaju imovine vojske biti dostupna svim zainteresovanim licima, a vrednost nepokretnosti će utvrđivati ugledne revizorske kuće. Fond, prema njegovim rečima, u ovoj godini može da završi izgradnju 800 stanova na Bežanijskoj kosi u Beogradu, kao i da kupi još 300 stanova, da bi 2005. i 2006. godine počela ekspanzija izgradnje koju bi pomogli, strani i domaći investitori.

U 2004. godini od budžetskih sredstava planirana je izgradnja 997 stanova, a očekuje se realizacija 334 stana. Cena izgradnje stanova za pripadnike Vojske SCG trenutno se kreće se od 400 do 1.900 evra po kvadratnom metru.

Beta


vesti po rubrikama

^društvo

16:24h

Preporuke Ministarstvu zdravlja da reaguje u bolnici u Petrovaradinu

16:32h

Ministar energetike tvrdi da imamo dovoljno struje, nafte i uglja

16:40h

Beda je glavni uzrok tenzija u Vojvodini

16:51h

Kukasti krstovi nacrtani na srpskim kućama

17:04h

Profesori engleskog ostavljeni na cedilu

17:12h

Za Vojsku SCG 10.000 stanova

17:23h

Stručna javnost oštro reaguje na preimenovanje jezika i uvođenje crnogorskog "na mala vrata"

17:41h

Lalović predstavio Nacrt zakona o radu koji uskoro ide pred vladu

 


     


FastCounter by LinkExchange