[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 15. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Preporuke Ministarstvu zdravlja da reaguje u bolnici u Petrovaradinu

Inspekcija hoće da zabrani

operacije u "Svetom Luki"

Prete im rešenjem o zabrani hirurških intervencija jer krov prokišnjava, a instalacije nisu po standardima

BEOGRAD - Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja donela je preporuku da se privatnoj bolnici "Sveti Luka" u Petrovaradinu zabrane hirurški zahvati zbog toga što u ovoj ustanovi "nisu ispunjeni tehnički uslovi", saznaje Glas.

Inspektori koji su pre dvadeset dana bili u ovoj bolnici, u kojoj se obavljaju intervencije iz opšte hirurgije, plastične i rekonstruktivne hirurgije, urologije i ginekologije, ustanovili su da je instalacija dotrajala, da ima vlage i da na nekim mestima prokišnjava krov, kao i da neke instalacije nisu postavljene po standardima.

Bolnica poslala prigovor

Na osnovu ovakvih preporuka, očekuje se da Ministarstvo zdravlja ovih dana donese rešenje o zabrani operativnog lečenja u bolnici "Sveti Luka" sve dok ne budu otklonjeni ovi tehnički nedostaci. Iako je u izveštaju komisije za vanredni stručni nadzor u slučaju Dragice Senić navedeno da je "bilo elemenata loše procene u indikacijama za hirurški zahvat i previdi koji su izazvali dalje komplikacije", ovog puta rešenja o zabrani rada mogla bi da se donesu ne zbog stručnih već zbog tehničkih propusta ustanove.

U ovoj bolnici su nam priznali da im je zajedno sa izveštajem komisije za vanredni stručni nadzor stiglo i mišljenje inspekcije o nedostacima klinike, na šta su oni već poslali prigovor Ministarstvu.

- Inspektori Ministarstva zdravlja došli su nam u kontrolu neposredno posle onog nevremena koje se desilo prošlog meseca. Onda su nam nalazili neke sitne greške, tipa zašto ovaj kabl stoji tu, zašto krov prokišnjava, a bila je samo jedna fleka na plafonu od kiše, pa zašto je strujomer tu gde jeste, a nisu ga primetili kad su dolazili sedam dana pre toga ili kad je klinika otvarana - kaže za Glas lekar koji menja direktora dr Hranislava Đolića dok je on na putu u Americi.

Angažovanje nemačkih stručnjaka

Prema njegovim rečima, svi nedostaci su već otklonjeni. Okrečeno je, renovirano i postavljena je nova instalacija.

- Iako se u ovom dopisu Ministarstva zdravlja od 12 strana ne navodi da mi imamo pravo na prigovor i u kom roku, saznavši da na to imamo pravo, poslali smo ga juče. Prigovor se više odnosi na nalaz komisije za vanredni stručni nadzor koja kaže da ne može da ustanovi da li je gaza zaboravljena u "Zvezdari" ili nije. Kako oni mogu da spore nešto što je policija rekla: Gaza je kod nas, zaključana je, fotografisana, a postoje i očevici koji potvrđuju da je gaza nađena ovde. Njen brat planira i da angažuje neku nemačku laboratoriju za DNK analize koja će ispitati da li je ova gaza bila u stomaku njegove sestre - kaže ovaj lekar.

D. S.


vesti po rubrikama

^društvo

16:24h

Preporuke Ministarstvu zdravlja da reaguje u bolnici u Petrovaradinu

16:32h

Ministar energetike tvrdi da imamo dovoljno struje, nafte i uglja

16:40h

Beda je glavni uzrok tenzija u Vojvodini

16:51h

Kukasti krstovi nacrtani na srpskim kućama

17:04h

Profesori engleskog ostavljeni na cedilu

17:12h

Za Vojsku SCG 10.000 stanova

17:23h

Stručna javnost oštro reaguje na preimenovanje jezika i uvođenje crnogorskog "na mala vrata"

17:41h

Lalović predstavio Nacrt zakona o radu koji uskoro ide pred vladu

 


     


FastCounter by LinkExchange