[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 10. 9. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Stevan Bakalov porekao krivicu, tvrdeći da je imao prvenstvo

Nisam odgovoran za Katarininu smrt

Katarina Marić nastradala kada je džip ministarstva izleteo na trotoar. Svedok tvrdi da je Bakalov punom brzinom krenuo ka njima

BEOGRAD - Pred Okružnim sudom u Beogradu juče je počelo suđenje Stevanu Bakalovu (50) iz Pančeva, bivšenm radniku MUP-a, optuženom da je vozeći džip izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Katarina Marić (32). Nesreća se dogodila na uglu Beogradske i Njegoševe ulice, u trenutku kada je Katarina bila na trotoaru. Na nju je pao metalni stub, u koji je udario džip Ministarstva poljoprivrede u kojem se vozio bivši ministar Dragan Veselinov.

Promenio iskaz

Bakalov je negirao navode optužnice i objasnio kako se dogodila nesreća. Tvrdio je da je vozio brzinom od oko 80 kilometara na sat i da mu je neposredno pred skretanje u Njegoševu ulicu izleteo taksi.

- Na semaforu je bilo crveno, ali je saobraćajac prethodno zaustavio saobraćaj i omogućio prolaz džipu ministarstva. Ušao sam u raskrsnicu bez zaustavljanja. Sve vreme sam imao uključeno rotaciono svetlo i sirenu da bismo bezbednije prošli raskrsnicu. Rotaciju nisam uključio zbog crvenog svetla na semaforu, već zato što je raskrsnica bila ozbiljna, a saobraćaj gust - tvrdi Bakalov.

On je dodao i da je u vreme vanrednog stanja dobio usmeni nalog od ministra Veselinova i svojih nadređenih da u toku vožnje ministra vozilo mora uvek biti u pokretu. Na pitanje sudije Branke Pejović zašto je uključio rotaciona svetla, Bakalov je rekao da je hteo da izbegne kolonu, jer je ministar žurio u Zaječar.

Bakalov je u istrazi izjavio da je na semaforu bilo zeleno svetlo, dok je juče promenio iskaz, tvrdeći da je, ipak, bilo crveno.
- Bio sam pod stresom i pod pritiskom javnosti kada sam rekao da je bilo zeleno svetlo na semaforu - objasnio je Bakalov.

Bakalov laže

Majka pokojne Katarine Marić juče je prvi put posle nesreće videla Bakalova.
- On je pokušao preko advokata da razgovara sa mnom, ali nisam htela. Očekujem da će sud uraditi svoj posao, ali meni je muka od njega i njegovih laži. Hoću da znam ko sve moju Kaću nosi na duši i da već jednom priznaju ko je sve bio u džipu - rekla je Ljiljana Marić.

Presekla ih sirena

Taksista Milivoje Stojanović (51), na čiji auto je naleteo džip, rekao je da je u trenutku nezgode iz Njegoševe skretao u Beogradsku ulicu.

- Kad se upalilo zeleno, sačekao sam još nekoliko sekundi jer nisam žurio, krenuo sam prvom brzinom i zaustavio se pred pešačkim prelazom da propustim pešake. Tada sam začuo sirene, ali nisam mogao da idem napred, jer sam očekivao da će pešaci da krenu. Nije tačan nalaz veštaka da sam u trenutku nesreće bio u pokretu - izričit je bio taksista.

Srbislav Ćirić (62), jedan od povređenih, koji je bio na pešačkom prelazu iza Katarine Marić, opisao je kako je izgledala nesreća.

- Krenuli smo kada se upalilo zeleno. Međutim, niko od pešaka nije zakoračio na ulicu, jer nas je presekla sirena. Svi smo stali. Video sam kako džip udara u zadnji točak taksija. Vozač je naglo skrenuo udesno, a onda svom brzinom krenuo ka nama. Ja sam pao - ispričao je Ćirić.

Suđenje se nastavlja 28. oktobra, kada bi trebalo da svedoči bivši ministar Dragan Veselinov i njegov telohranitelj Nebojša Jovčević.

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

16:45h

Stevan Bakalov porekao krivicu, tvrdeći da je imao prvenstvo

16:53h

Pronađen leš u stan u centru Beograda

17:02h

Bagzijev advokat bio u dogovoru sa državnim vrhom

17:15h

Branko Bugarski, svedok iz Gepratove 14, tvrdi da je video ubice premijera Đinđića

17:22h

Krio leš pod krevetom

 


     


FastCounter by LinkExchange