[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 10. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Svečano otvoren deo Ulice vojvode Stepe od Trošarine do Gunjaka

Gradski čelnici seli na bicikle

Radovi, iz kraće prekide, trajali godinu dana i uloženo je oko 380 miliona dinara

Malim biciklističkim spustom u kome su učestvovali Nenad Bogdanović, predsednik gradske vlade, Bojan Stanojević, potpredsednik gradske vlade, Siniša Nikolić, direktor Direkcije za građevinsko zemljište Beograda i Stevan Radović, predsednik opštine Voždovac kao i mnogobrojni mališani iz obližnjih osnovnih škola u saobraćaj je juče zvanično pušten deo Ulice vojvode Stepe od Ulice Gunjak do Trošarine. Radovi su, uz kratke prekide, tokom zime trajali oko godinu dana, a Direkcija je za kompletnu rekonstrukciju deonice od dva kilometra uložila oko 380 miliona dinara.

Bicikl

- Pitali smo se kako da otvorimo ovu saobraćajnicu i moja ideja je bila da to urade biciklisti. U prethodnom periodu urađen je čitav splet biciklističkih staza, a Beograd će u naredne četiri godine postati pravi raj za bicikliste. Planirana je izgradnja lifta preko Brankovog mosta kako bi se povezale biciklističke staze na levoj i desnoj obali Save - rekao je Bogdanović.

- Tokom radova javljali su se brojni problemi zbog nagiba terena. Stari azbestni cevovodi, koji su često pucali pa je dolazilo do neredovnog snadbevanja vodom stanovnika okolnih naselja, zamenjeni su novim od duktil liva. Planirano je da se cevovod poveže sa novim vodovodom Dedinje-Torlak, što će obezbediti bolje vodosnadbevanje Dedinja, Banjice i većeg dela Voždovca - kaže Siniša Nikolić.

Radovi su, osim asfaltiranja, obuhvatili i zamenu TT kanalizacije, nadzemne strujne mreže, kablovske mreže, javne rasvete (postavljeno je 55 novih stubova sa svetiljkama), kompletne kanalizacione mreže, kao i postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije.

- Ovo je samo početak rekonstrukcije saobraćajnica gornjeg Voždovca. Ovaj potez je predstavljao veliki problem zbog divlje gradnje. Ulica nije imala trotoara pa su pešaci morali da se kreću po kolovozu što je bilo uzrok brojnih nesreća - kaže Bogdanović.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:36h

Gradski čelnici seli na bicikle

21:41h

Stigao inkubator u Kosovsku Mitrovicu

21:50h

Sedam računara za tri škole

21:59h

Pukla još jedna vodovodna cev

22:06h

Uništavanje medicinskog otpada

22:14h

Upoznajte Beograd: Početak javnog saobraćaja

22:20h

JKP "Beogradske elektrane" najavljuje šta je uradilo i šta će tek da uradi

 


     


FastCounter by LinkExchange