[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 9. 9. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Subotička policija na uviđaju

Razrešeno ubistvo Dušana Rađenovića, pripadnika OUP-a Čantavir, nadomak Subotice

Pucao u policajca

jer mu je zaveo ženu

Slobodan Bursać (27) iz Višnjevca je u prisustvu svog advokata detaljno ispričao šta se dogodilo, a onda je uz krivičnu prijavu priveden sudiji

SUBOTICA - Policija je juče uhapsila Slobodana Bursaća (27) iz Višnjevca, sela nadomak Subotice, zbog osnovane sumnje da je ubio policajca Dušana Rađenovića (43) iz sela Čantavir, nadomak Subotice. Bursać je 7. septembra ove godine oko 1.30 sati u Čantaviru, ispred policijske stanice, iz lovačke puške ubio policajca Duška Rađenovića, dok je bio na redovnoj dužnosti. Posle zločina je policajcu uzeo službeni pištolj i pobegao van sela.

Uoči ubistva, Rađenovićev kolega iz smene je po pozivu otišao na teren. Rađenović je ostao sam u stanici, a ubijen je čim je otvorio vrata, posle kucanja ubice.
U njivama oko sela Čantavir pronađena je bačena lovačka puška iz koje je policajac ubijen, fantomka osumnjičenog i pištolj, koji je pripadao policajcu Rađenoviću.

Odmah po hapšenju, svega petnaestak sati po ubistvu, Bursać je saslušan u prisustvu svog advokata. Kako Glas saznaje, Bursać je u potpunosti priznao ubistvo i odmah je uz krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Subotici.

Zadavljena ispred crkve

SUBOTICA - Leš Ruže Feher (44) pronađeno je u noći između utorka i srede ispred Kerske crkve u subotičkoj ulici Beogradski put. Kako saznajemo, nesrećnu ženu je zadavio nevenčan suprug Branko Šikić (43), koga je policija odmah posle zločina uhapsila. Motiv ovog zločina je, kako Glas saznaje, ljubomora. Šikić je prethodno pokušao da ubije suprugu u kući, a kada je ona pobegla da potaži pomoć, istrčao je za njom, sustigao je kod crkve i surovo joj presudio.

Policajac Rađenović je došao u Vojvodinu iz Zagreba, gde je takođe bio policajac. Dobio je posao u policiji zahvaljujući Slavku Bursaću, ocu osumnjičenog Slobodana. Slavko Bursać je svojevremeno bio komandir policijske stanice u Čantaviru i insistirao da Rađenović dobije posao baš u tom mestu. Slavko je kasnije bio u sastavu policijskih snaga na Kosovu. Policijski odred u kom je bio Slavko, oklopnim vozilom je naleteo na minu. Slavko je u toj nesreći izgubio obe noge. Ubrzo posle toga je odlikovan i penzionisan.

Bursaćevi i Rađenovićevi su bili kućni prijatelji. Pokojni Rađenović nije mogao da zaboravi da mu je Slavko pomogao da se zaposli i redovno mu je pomagao.
- Bio je pošten policajac. Dobro je živeo sa Čantavircima. Bio je oženjen i imao je troje dece, a živeo je u stanu u sklopu policijske stanice - kažu kolege policajci.

Motiv ubistva nije utvrđen, ali se veruje da je Bursać sumnjao u bračno neverstvo supruge i pokojnog policajca.

V. Kostadinov


vesti po rubrikama

^hronika

17:18h

Razrešeno ubistvo pripadnika OUP-a Čantavir, nadomak Subotice

17:26h

Svedočio Danilo Koprivica, bivši šef obezbeđenja zgrade Vlade Srbije

17:33h

Beograd: Kamiondžija zadremao za volanom i sleteo u jarak

17:41h

Novi Beograd: Bacila se sa šestog sprata na travnjak

17:50h

Načelnik SUP Beograd najavio obračun s mafijom

17:59h

Bakalov pred Okružnim sudom za ubistvo Katarine Marić

18:07h

Sutomore: Ubijen ugostitelj

18:15h

Beograd: Pljačkao mušterije "Ce marketa"

   


     


FastCounter by LinkExchange