[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 4. 9. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Otvorene sve varijante procesa veka zbog izručenja Dejana Milenkovića

Nastavak, odlaganje ili iskaz Bagzija

Po logičnom sledu, u slučaju izručenja optuženog iz Grčke, on bi bio udaljen iz sudnice Specijalnog suda do okončanja Ulemekovog ispitivanja

BEOGRAD - Suđenje optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića nastavlja se u ponedeljak, 6. septembra. Prvooptuženi Milorad Ulemek Legija trebalo bi, posle skoro dvomesečne pauze, da nastavi da odgovara na pitanja optuženih i njihovih advokata. Neizvesno je da li će se na početku ovog nastavka pojaviti Dejan Milenković Bagzi, optužen za učešće u ubistvu premijera.

Portparol Specijalnog suda Maja Kovačević-Tomić rekla je da su u nastavku procesa otvorene sve varijante zbog ekstradicije Dejana Milenkovića Bagzija iz Grčke.

- Po proceduri Ulemek bi trebalo da nastavi svoju odbranu. U slučaju da Milenković ne bude izručen do ponedeljka, sud može da nastavi ispitivanje Ulemeka jer ostaje na snazi rešenje po kome se Milenkoviću sudi u odsustvu. U slučaju izručenja, Milenković bi se prvo sa ostalim optuženima pojavio u sudnici kako bi sudija utvrdio da je prisutan. Može da se dogodi da advokati optuženih odmah predlože odlaganje ili ispitivanje Milenkovića. Međutim, po logičnom sledu, u slučaju izručenja Milenkovića, on bi, ipak, bio udaljen iz sudnice do okončanja Ulemekovog ispitivanja - objašnjava Maja Kovačević-Tomić.

Po drugoj varijanti, prema njenim rečima, sudija može da pozove Milenkovića da iznese odbranu, ali on, u tom slučaju, može da zatraži vreme za pripremu odbrane. Takođe, postoji mogućnost i da sud donese odluku da odloži suđenje, jer ekstradicioni postupak za Milenkovića još traje.

Milenkovića je grčka policija uhapsila sredinom jula. Međutim, izručenje je usporeno žalbom njegovog advokata Biljane Kajganić grčkom sudu.

Premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine snajperom u dvorištu Vlade Srbije. Za učešće i organizaciju ubistva optužen je zemunski klan i deo pripadnika Jedinice za specijalne operacije. Kao organizator je označen bivši komandant JSO Milorad Ulemek, a kao neposredni izvršilac ubistva oficir te jedinice Zvezdan Jovanović. Vođe zemunskog klana, Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, ubijeni su u okršaju s policijom u selu Meljak, 27. marta 2003. godine, saopštio je MUP Srbije.

A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

17:12h

Otvorene sve varijante procesa veka zbog izručenja Bagzija

17:20h

Rekordna količina droge na graničnom prelazu Kelebija

17:29h

Dragana Kajganić i Snežana Kovačević u nemilosti ministra policije

17:37h

Bugari proterani milioni zadržani

 


     


FastCounter by LinkExchange