[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 4. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Protestni skup 350 zaposlenih u beogradskoj građevinskoj firmi

Radnici "Komgrapa" protiv

nove organizacije preduzeća

BEOGRAD (Beta) - Predsednik štrajkačkog odbora beogradskog građevinskog preduzeća "Komgrap" Nebojaša Dajić rekao je juče da je Upravni odbor te firme usvojio novu organizaciju koja je u suprotnosti sa zahtevom štrajkača za objedinjavanje firme.

On je na skupu od oko 350 radnika "Komgrapa" u beogradskom Domu sindikata izjavio da je najnovijom promenom sturkture tog preduzeća, ogranizovanog kao holding kompanija, zadržan oblik odvojenih zavisnih preduzeća.

"Cilj skupa je da pokušamo da sprečimo likvidaciju preduzeća i otpuštanje svih radnika, koje će se desiti ako se problemi 'Komgrapa' ne reše do stupanja na snagu novog Zakona o stečaju, u februaru sledeće godine", naglasio je Dajić. Zboru nezadovoljnih radnika "Komgrapa" nisu prisustvovali pozvani predstavnici Vlade Srbije, Upravnog odbora preduzeća, kao ni generalni direktor Slavko Milinski.

Zaposleni u "Komgrapu" su pre dve nedelje započeli štrajk zbog neisplaćenih zarada i loše organizacije preduzeća, uz zahtev da se proda deo imovine preduzeća, kako bi se isplatile sve obaveze prema zaposlenima.

Oni zahtevaju povezivanje radnog staža za poslednje četiri godine, novu efikasnu organizaciju kompanije, u kojoj bi se objedinilo 10 zavisnih preduzeća, zatim precizne informacije o statusu imovine "Komgrapa" i smenu i odgovornost rukovodstva za loše poslovanje te građevinske firme.

Štrajkači su optužili rukovodstvo da je sklapalo štetne ugovore, a postavlili su i pitanje šta se desilo sa građevinskom opremom vrednom sedam miliona dolara koja se nalazila na objektima izgrađenim Rusiji.


vesti po rubrikama

^društvo

16:13h

Održan protestni miting bivših radnika zrenjaninske "Jugoremedije"

16:21h

Dinkić bar priznao da je neinformisan

16:30h

Zoran Drakulić, kandidat DSS za gradonačelnika Beograda (3)

16:39h

Protestni skup 350 zaposlenih u Komgrapu

16:47h

"Narodni front" ponovo na udaru

16:55h

"Velike zverke" i dalje imaju veliku zaštitu

17:03h

Traže da im bosanski bude izborni predmet

 


     


FastCounter by LinkExchange