[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 2. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Igor Rakočević zvanično predstavljen u svom novom klubu, Pamesi

Odrekao sam se para zbog titular

Imao sam i bolje finansijske ponude ovog leta, ali izabrao sam klub koji može da napreduje i u kojem ja mogu da napredujem. Želim da se borim za trofeje, a znam da i klub ima iste ambicije

Negde sredinom jula Igor Rakočević prekratio je muke košarkaškoj javnosti koja ga je videla čas u Makabiju, pa u CSKA, Taukeramici, Panatinaikosu, ili negde preko bare u najjačem takmičenju na svetu (izuzev Olimpijskih igara), NBA ligi - dogovorio se sa španskom Pamesom.

Igor je proteklih dana položio prve ispite u Valensiji. Prošao je fizičke, psihičke i ostale lekarske preglede, potpisao je jednogodišnji ugovor i u društvu sportskog direktora Reala Manola zvanično je predstavljen španskoj javnosti.
A počelo je da ne može bolje: dobio je dres sa svojom osmicom, dok je Manola imao samo birane reči za reprezentativca Srbije i Crne Gore:
- Rakočević je sasvim drugačiji tip igrača od Montekije i Rigodoa i samim tim doneće nam mnogo novih taktičkih varijanti, kako u napadu tako i u odbrani. Poseduje izuzetne fizičke karakteristike, možda je i najbolji evropski igrač u situaciji jedan na jedan i zaista mnogo očekujemo od njega - izjavio je sportski direktor Pamese Real Manolo.
Rakočević mu nije ostao dužan...

- Imao sam i bolje finansijske ponude, ali odlučio sam se za Pamesu jer verujem da nije sve u novcu. Došao sam u Valensiju da bih doprineo napretku Pamese, ali i da sam, u ovako sjajnom organizovanom klubu, napredujem - istakao je Rakočević i tako dokazao da je najozbiljnije shvatio poruku selektora reprezentacije Srbije i Crne Gore Željka Obradovića, koji mu je preko medija poručio da još može da napreduje.

Stigao Okuladža

Posle dijagnoze lekara da će Fabricio Oberto zbog preloma kosti šake propustiti početak sezone, uprava Pamese je brzo pronašla zamenu. Juče je, naime, za ovu ekipu potpisao nemački reprezentativac Ademola Okuladža, koji je u prošloj sezoni nosio dres Benetona, a prethodno je nastupao za Barselonu i Unikahu.

Šalu na stranu, Rakočević bi zaista mogao da napreduje u Pamesi, jer će imati od koga da uči, pogotovo kada su u pitanju asistencije. Pablo Laso je pre nekoliko dana postao trener Pamese i bez obzira na njegovih samo 37 godina i na činjenicu da stiže iz treće lige (prethodno vodio Kasteljon), on je apsolutni rekorder španske lige po broju uspešnih dodavanja (ukupno 2.901). Dakle, Pablo sigurno zna kako se dodaje lopta.

Bivši lider i kapiten Crvene zvezde nije obećao Špancima titule, ali je jasno iskazao glad za njima:
- Želim da se borim za trofeje, a znam da i klub ima iste ambicije. Mislim da je to najvažnije za našu uspešnu saradnju.
Novinare je naravno zanimalo i kako će se Rakočević snaći u neizbežnom periodu adaptacije, još uvek uplašeni Markom Popovićem. Hrvatski košarkaš je, naime, najavljen kao velika zvezda, ali se nije snašao u Valensiji, pa je brzo vraćen kući. A u pitanjima novinara na Rakočevićevoj promociji pominjala se i Minesota, odnosno Igorovo ne baš lepo iskustvo u tom NBA klubu.

- Ne verujem da ću imati takav problem. Brzo se snalazim u novoj sredini, a Minesota je samo neprijatna uspomena. NBA liga je, međutim, veliko iskustvo koje mi je mnogo pomoglo u karijeri.
Pamesa ima fanatične navijače (jedna od najgledanijih ekipa u Evroligi prošle sezone) i sjajan tim. Pored Rakočevića, Lasa na raspolaganju ima Antoana Rigodoa, Oskara Jebru, Fabricia Oberta, Dejana Tomaševića, Paola Montekiju... Koliko su jaki osetiće i Vojvodina, pošto se Novosađani nalaze u grupi ULEB kupa sa Pamesom. Ko zna, možda im se još neki naš klub nađe na putu do trofeja u ovom takmičenju. Jer kao što reče Rakočević: oni žele trofeje.

D. D.


vesti po rubrikama

^sport

15:25h

Igor Rakočević zvanično predstavljen u svom novom klubu, Pamesi

15:30h

Grčka odsad, pa nadalje i ubuduće

15:45h

Fudbalska reprezentacija SCG danas putuje u San Marino

15:55h

Marko Perović kaže: Znamo samo da smo bolji od njih

16:10h

Aleks Ferguson raste od sreće

16:20h

Bije Partizan, al' biju i stranci

16:35h

Najkorisniji igrač NBA lige u prošloj sezoni prebio novog igrača Minesote na treningu

16:40h

Jelena Janković u drugom kolu

 


     


FastCounter by LinkExchange