[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 28. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Ekipa filma "Opet pakujemo majmune"

Peti dan 39. festivala glumačkih ostvarenja na niškoj letnjoj pozornici

Kiša testirala nišku publiku

Strpljivo, pod kišobranima, odgledali do kraja Radojevićev film "Poljupci". Za glumicu večeri izabrali Jelenu Đokić

NIŠ - Kada je preksinoć, treće večeri festivala, posle filma "Opet pakujemo majmune" Marije Perović, tekla projekcija "Poljubaca" Saše Radojevića, kiša je prvi put testirala nišku publiku na Letnjoj pozornici. Naterala je da "raspakuje" kišobrane i pod njima strpljivo sačeka kraj drugog filma, a onda i svojim glasovima za glumca treće večeri izabere Jelenu Đokić, iz crnogorskog filma.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare posebnu pažnju izazvala je mlada rediteljka Milena Perović, ne samo zbog svog filma "Opet pakujemo majmune", koji se inače dopao i publici i novinarima, nego i zbog činjenice da je prva i za sada jedina žena reditelj u Crnoj Gori. Mnogi su ovde u Nišu, u šali, uzimali naslov njenog filma i kao mogući politički slogan pred lokalne izbore u Srbiji. A člana direkcije festivala u Herceg Novom Zorana Živkovića, inače aktivnog učesnika pres konferencija već, opet u šali, oslovljavaju sa - "bivši premijer".

Legendarni Burljajev

Rusku ekipu na ovom festivalu predvodi Nikolaj Burljajev, jedan od najistaknutijih glumaca iz te zemlje, inicijator, osnivač i predsednik moskovskog festivala "Zlatni vitez", predsednik Sveslavenskog saveza filmskih umetnika i potpredsednik Sveslavenske akademije nauka i umetnosti. On se već predstavio niškoj publici posebnom projekcijom TV serije "Ljubavi i istina Fjodora Tjutčeva" u režiji Natalije Bondarčuk, u kojoj igra sa suprugom Inge Burljajev koja je takođe došla na niški festival.

Glumci i publika na Letnjoj pozornici odali su poštu kolegama preminulim između dva festivala - Mirjani Blašković, Đorđu Jovanoviću, Mirjani Kodžić, Zoranu Longinoviću, Božidaru Pavićeviću Longi, Mihajlu Bati Paskaljeviću i Miodragu Petroviću Čkalji.

Organizatori su saopštili da su niški slikari odlučili da glumcima večeri po izboru publike poklanjaju po jedno svoje delo. Svoje slike glumcima su poklonili Lidija Mina Šarović, Gospava Tovilović, Violeta Jović, Anica Savić, Srbislav Stojanović, Milić Petrović i Jelena Stošić.

Sinoć, četvrte festivalske večeri, prikazani su filmovi "Sjaj u očima" Srđana Karanovića i "Kad porastem biću Kengur" Radivoja Andrića. U pauzi između dve projekcije uručena je tradicionalna nagrada čitalaca "TV Novosti" glumačkom paru godine "Ona i on" Dari Džokić i Milutinu Mimi Karadžiću, protagonistima TV serije "M(j)ešoviti brak".

M. Doderović


vesti po rubrikama

^kultura

16:06h

Peti dan 39. festivala glumačkih ostvarenja na niškoj letnjoj pozornici

16:15h

Premijera Stounovog filma o Fidelu Kastru

16:23h

Karikature Ive Kušanića u Lazarevcu

   


     


FastCounter by LinkExchange