[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 27. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Filmski susreti u Nišu ostali bez glavnih junaka - domaćih glumaca

Ristovski trknuo do Niša

NIŠ - Iako su organizatori glumačkoj ekipi pred početak festivala obezbedili avionski čarter let da bi se, između ostalog, pokazalo da se od Beograda do Niša može i za pola sata, iz aviona je izašao dosta skroman sastav glumačke reprezentacije koja je stigla na festival, jedinstven po tome što je pre svega glumački. Slično je bilo i na Letnjoj pozornici u Tvrđavi na svečanom otvaranju, zatim i prilikom predstavljanja glavnih protagonista posle projekcije filmova (što izaziva razočarenje inače brojne i već tradicionalno verne niške publike), kao i u prvim izdanjima kontakt programa "Glumci u gradu" ispred hotela "Ambasador", ili na prvim pres konferencijama.

Nagrada "Ona i on"

Večeras će, između projekcija filmova "Sjaj u očima" Srđana Karanovića i "Kad porastem biću Kengur" Radivoja Andrića, biti uručena tradicionalna nagrada "TV Novosti" za glumački par godine "Ona i on". Nagrada je ove godine pripala glavnim protagonistima TV serije "M(j)ešoviti brak" Dari Džokić i Milutinu Mimi Karadžiću.

Lazar Ristovski je ipak uspeo da trkne do Niša i prve večeri se pokloni publici posle projekcije "Pada u raj" Miloša Radovića. Najavljuje se da će iz Pariza do Niša u subotu "trknuti" i Miki Manojlović, ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo "Pavle Vuisić". Ipak, ostaje pitanje gde su glavne glumačke zvezde? Izostanke je na pres konferenciji pokušala da opravda Svetlana Bojković, umetnički direktor i selektor festivala.

- U toku su snimanja nekih TV serija, rade se nove ili igraju postojeće predstave, a pojedine kolege su angažovane i na projektima u inostranstvu i to je razlog što mnogih glavnih protagonista nema na festivalu, ili dođu samo da se poklone poštovanoj niškoj publici posle projekcije - kaže Svetlana Bojković, naglašavajući da nije reč o nipodaštavanju festivala.

Sebi i drugima

NIŠ - Miloš Radović, kao scenarista i reditelj filma "Pad u raj", ulogu Ljubiše Kundačine, Dorćolca koji kreće u privatni rat s NATO snagama, pisao je specijalno za Lazara Ristovskog.
- To je uloga koju sam lako igrao, jer to sam ja. Malo udaren, skrajnut, voli da rešava stvari na svoj način i zato vodi svoj privatni rat... Ali "Pad u raj" nije težak film, već komedija u kojoj se slatko smejemo i sebi i drugima - kaže Ristovski. Na pitanje gde je danas naša kinematografija, Ristovski odgovara:
- Na bednom mestu i zato snimamo jeftine filmove bez ideja kojima podilazimo publici. I to je navodno nešto novo i zove se "beogradski urbani film", a u stvari je samo fraza da bi se takvi filmovi "negde udenuli"."Pad u raj" je međutim jedan od filmova koji nagoveštava novu šansu srpskog filma. Napravljen je sa dosta para, što se i vidi i može biti dobar putokaz kako bi mogao da se pravi i finansira novi srpski film u budućnosti.

M. Doderović


vesti po rubrikama

^kultura

16:23h

"Glas" saznaje: U Beograd stižu stručnjaci baleta Pariske opere

16:31h

Filmski susreti u Nišu ostali bez glavnih junaka

16:40h

Ministarstvo kulture odbilo da podrži SF autora Zorana Živkovića

16:51h

Burna reagovanja kulturne javnosti zbog odnosa crkve prema pesniku iz lektire

 


     


FastCounter by LinkExchange