[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 25. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sinoć otvoreni 39. filmski susreti u Nišu

Glumcima ključevi grada

NIŠ - Sinoć je na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi svečano otvoren 39. festival glumačkih ostvarenja, a prve večeri premijerno je prikazan film "Pad u raj" Miloša Radovića.

Nakon što je sinoć u gradskoj većnici priredio prijem za glumce i goste festivala, gradonačelnik Goran Ćirić po tradiciji je simbolično uručio ključeve grada predsednici žirija Nedi Arnerić. Festival je, inače, zvanično otvorila glumica Tanja Bošković.

Posle svečanosti otvaranja sinoć je prikazan film "Pad u raj" Miloša Radovića, reditelja i filma "Mali svet" koji će ovde biti prikazan 28. avgusta. "Pad u raj" je komedija apsurda koju publika lepo prihvata. Govori o američkom pilotu koji svoj let završava u Srbiji za vreme bombardovanja.

Publika svake večeri bira "glumca večeri", a na kraju i "glumca festivala". Pored stručnog žirija kojim predsedava Neda Arnerić, glumačka ostvarenja prvi put će ocenjivati i žiri Udruženja kritičara Fiprescija kojim predsedava Borislav Anđelić, kritičar "Večernjih novosti", uz Borivoja Erdeljanovića iz Kinoteke i Branislava Miltojevića iz niških "Narodnih novina".

Preko Niša do Ruslane

Posle olimpijskog koncerta u Atini, Željko Joksimović je sa svojim "Ad hok orkestrom" od dvadesetak muzičara, uz odlično ozvučenje i svetlo, preksinoć na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi održao "žestok" koncert koji je zagrejao dlanove publike pred početak 39. filmskih susreta. Vicešampionsko "Lane" iz Istanbula pozdravljeno je s posebnim oduševljenjem. Mada se pojavio na pres konferenciji zakazanoj pred koncert, ljudi iz njegove ekipe potvrdili su da je Joksimović preko Niša otputovao kod svoje evrovizijske koleginice Ruslane i juče na centralnom trgu u Kijevu bio učesnik velikog koncerta povodom nacionalnog praznika Ukrajine.


M. Doderović


vesti po rubrikama

^kultura

16:19h

Damjan Đakov, slikar, pred Beograđanima ove jeseni

16:28h

Dragan Petrović Pele šarmirao gledaoce u reklami za "jake dlake"

16:36h

Revija advertajzinga "Beograd festival", od 2. septembra

16:45h

Za "Krik" i "Madonu" 12.100 evra

16:53h

Sinoć otvoreni 39. filmski susreti u Nišu

   


     


FastCounter by LinkExchange