[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 25. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Revija advertajzinga "Beograd festival", od 2. septembra

Žak Segala, glavom i bradom

Ako je verovati advertajzing mogulu Draganu Sakanu, osnivaču i kreativnom direktoru agencije "Nju Moment", Beograd će u septembru biti centar svetske kreativnosti. Zahvaljujući "Beograd festivalu", ambiciozno zamišljenoj reviji advertajzing i dizajn kreativnosti koju pod pokroviteljstvom prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića organizuje "Nju Moment", u glavnom gradu Srbije između 2. septembra i 1. oktobra okupiće se vrlo prestižna imena iz dotičnih oblasti.

Među gostima "Beograd festivala" između ostalih će biti: Žak Segela, osnivač jedne od najvećih advertajzing agencija sveta "Havas Group" i tvorac političkih kampanja Fransoa Miterana, Boba Garfilda, najuticajniji kritičar reklame, Mirko Ilić, jedan od najnagrađivanijih art direktora u svetu, Jure Apih, osnivač i kreativni direktor prve advertajzing agencije u Istočnoj i Centralnoj Evropi ("Studio Makreting Delo"), Endru Rolins, pokretač festivala Epica - najvećeg evropskog festivala advertajzinga.

"Iako Festival još nije počeo, on je za mene na neki način već završen - rekao je Dragan Sakan na završnoj konferenciji za novinare pred početak "Beograd festivala", ističući zadovoljstvo konstituisanjem Kluba umetničkih direktora Srbije. "Klub okuplja 90 najuspešnijih ljudi iz dizajna i reklame, od kojih mnogi rade od Toronta do Australije, i već je dobio poziv da bude deo Evropske asocijacije. Takođe, u Srbiju dolazi najuticajniji art časopis iz Njujorka i ceo broj posvetiće kreativnosti Srbije".

Predsednik Art direktors kluba Srbije Slobodan Mašić u predstojećem "Beograd festivalu" vidi izuzetnu priliku da Srbija konačno uspostavi komunikaciju sa svetom. "U modernom vremenu naš narod i država pokušavali su da razgovaraju sa svetom na različite načine - najpre oružjem, posle toga nečim što se naziva politika, pa smo onda progovorili i jezikom umetnosti. Sada je nastupilo vreme u kojem ideje pokušavaju nanovo da sjedine svet u jedan način ponašanja, jedan život i sada treba da progovorimo i tim jezikom razumljivim za sve" - kaže Mašić.

P. D.


vesti po rubrikama

^kultura

16:19h

Damjan Đakov, slikar, pred Beograđanima ove jeseni

16:28h

Dragan Petrović Pele šarmirao gledaoce u reklami za "jake dlake"

16:36h

Revija advertajzinga "Beograd festival", od 2. septembra

16:45h

Za "Krik" i "Madonu" 12.100 evra

16:53h

Sinoć otvoreni 39. filmski susreti u Nišu

   


     


FastCounter by LinkExchange