[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 16. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


LOKALNI IZBORI 2004

 

Izborne liste najavilo devet stranaka

Trka visokog napona

NEGOTIN - Za sedamdeset odborničkih mesta u lokalnom parlamentu, za sada je uključivanje u izbornu trku najavilo devet stranaka. Za mesto prvog čoveka opštine Negotin, čak tri kandidata su elektroinženjeri, pa ove izbore u šali nazivaju i "izborima visokog napona".

Izborna komisija opštine Negotin, svojim rešenjima, već je proglasila validnim tri izborne liste za odbornike i to onim redom kako su i prijavljene. Stranka G17 plus - Miroljub Labus, bila je najbrža, a za lokalni parlament koji broji sedamdeset odbornika, kandidovala je pedeset i dva predstavnika.

Prema njihovoj tvrdnji, namerno nisu popunili kompletnu listu kako bi stavili do znanja da je sedamdeset odbornika previše za opštinu Negotin. Za mesto predsednika opštine Negotin, iz ove stranke najavljena je kandidatura predsednika Opštinskog odbora, diplomiranog elektroinženjera Nadice Ristić .

Druga je " na cilj" stigla Srpska radikalna stranka, iako im je Izborna komisija vratila odborničku listu na doradu, zbog kako je rečeno, nepoštovanja zakonske odredbe o zastupljenosti žena, što je ova stranka ispravila u predviđenom roku.

Odbornička lista, lokalne Stranke Negotinske Krajine, biće treća na glasačkom listiću, a lider ove partije, privatni preduzetnik, Dušan Mihajlović kandidat je za gradonačelnika.

Druga lokalna stranka Pokret za Negotinsku i Timočku Krajinu, najavila je svoje učešće u trci za opštinski parlament. Lider ove partije, Radmila Gerov, diplomirani elektro inženjer, koja je već bila predsednik SO Negotin, kao predstavnik Demokratske stranke Srbije, kandidovaće se za mesto predsednika opštine .

Mada još nisu predali svoju odborničku listu, svoje učešće u trci za opštinski parlament, prvi je najavio Srpski pokret obnove, a predsednik Opštinskog odbora, diplomirani elektroinženjer, Dobrica Perić, kandidat je ove stranke za mesto gradonačelnika.

Socijalistička partija Srbije, prema rečima prvog čoveka ove stranke, Dragoslava Marića, ulazi u izbornu trku, a kao kandidat za mesto gradonačelnika pominje se diplomirani mašinski inženjer, Krsta Rajković.

Opštinski odbor Demokratske alternative, nada se da će ponoviti uspeh iz 2001. godine. U trku sa sedamdeset odborničkih kandidata, na čijoj će listi biti i tri predstavnika Demohrišćanske stranke Srbije, ušla je i Demokratska stranka, iz koje je najavljeno da će njihov kandidat za mesto predsednika opštine biti funkcioner ove stranke, diplomirani ekonomista Dragoljub Đorđević .

Mada ne zvanično, ali predizbornim aktivnostima, svoje učešće na predstojećim lokalnim izborima, najavila je i Demokratska stranka Srbije, koja će prema pouzdanim informacijama kandidovati ekonomistu Sinišu Puljecovića.

Ž. D.


vesti po rubrikama

^Srbija

16:31h

Loznica: Trgovci traže da se spreči nelegalna prodaja školskog pribora

16:37h

Bivši predsednik IO opštine Aleksandrovac objašnjava "ničim izazvan" incident

16:42h

Prokupački sud zatražiće od policije izveštaj o incidentima

16:48h

Prvi izbor za mis Timočke krajine

16:54h

Zaječar: Veća otkupna cena mleka

17:02h

Brestovačka banja menja ruho

17:10h

Bolji uslovi u lovištu na Goču

17:17h

Lokalni izbori 2004, Negotin: Trka visokog napona

17:24h

Lokalni izbori 2004, Loznica: Odbijena lista G17 plus

 
 


     


FastCounter by LinkExchange