[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 16. 8. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vrhovni sud poništio odluku Specijalnog suda

Lindo pušten pa uhapšen

BEOGRAD - Ljubiša Lindo zvani Čombe (34), jedan od optuženih u takozvanoj "Zarubičinoj" grupi, optuženoj za proizvodnju sintetičke droge, početkom jula pušten je iz pritvora, ali je na slobodi proveo samo mesec dana jer ga je pre dve nedelje policija ponovo uhapsila, saznaje "Glas". Jedan od Lindovih advokata, Nikola Đugumović, potvrdio je ove navode.

- Tačno je da je pušten, pa ponovo uhapšen. Pritvor mu je ukinut uz uslov da se svakog ponedeljka od 10 do 12 sati javlja u Specijalni sud, što je on poštovao. Kada je pre dve nedelje otišao u sud da se javi, bez ikakvih najava uručeno mu je rešenje o pritvoru i od tada se nalazi u Okružnom zatvoru - objašnjava Nikola Đugumović.

Prema njegovim rečima, na odluku sudskog veća posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu o puštanju Linda da se brani sa slobode, tužilac se žalio i Vrhovni sud Srbije je ukinuo rešenje o ukidanju pritvora. Drugo sudsko veće Specijalnog suda potom je donelo odluku da se Lindu ponovo odredi pritvor uz obrazloženje da je bio u bekstvu.

On dodaje da je u isto vreme kada i Ljubiša Lindo, iz pritvora pušten i drugooptuženi Srđan Đelekar (38), suvlasnik firme"Lenal farm".

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

17:17h

Posle četiri dana života na aparatima Isidora Ivković juče preminula

17:26h

Vrhovni sud poništio odluku Specijalnog suda: Lindo pušten pa uhapšen

17:33h

Turčin švercovao 116 kg heroina

23:28h

Beograd: Još jedna navijačka tuča

 


     


FastCounter by LinkExchange