[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 16. 8. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle četiri dana života na aparatima, a nakon ranjavanja pištoljem

Isidora Ivković juče preminula

Osumnjičeni Igor Radenović (23) pucao iz ljubomore u komšinicu Isidoru. Njeni drugovi tvrde da je on narkoman

BEOGRAD - Devetnaestogodišnja Isidora Ivković, na koju je pre četiri dana, kako se pretpostavlja pucao komšija Igor Radenović (23) u Paunovoj ulici 75 na Banjici, preminula je juče oko 3.40 sati ujutru. Radenović je, prema rečima Isidorinog oca Živojina, te kobne večeri pozvao Isidoru u svoj stan da pogledaju slike s mora, a potom joj, iz za sada nerazjašnjenih razloga, pucao u slepoočnicu i pobegao, posle čega mu se gubi svaki trag.

- Isidora je četiri dana bila priključena na aparate koji su je održavali u životu i šanse za njen oporavak jesu bile ravne nuli, ali mi smo se ipak nadali čudu. Nažalost čudo se nije dogodilo. Juče ujutru kada sam otišao u posetu, učinilo mi se da sam je video u krevetu, zahvalio sam Bogu što je živa, ali lekari su mi rekli da je Isidora umrla. Danas će biti izvršena autopsija, koja će konačno rasvetliti ovu tragediju i utvrditi s koje je razdaljine pucano na našu ćerku i koliko je cev pištolja zaista bila udaljena od slepoočnice - priča Isidorin otac.

Prve informacije, koje su objavljivane ovih dana u medijima, govorile su da je ranjavanju prethodila svađa i da je Igor pucao na Isidoru jer je bio ljubomoran. Međutim, Isidorini roditelji tvrde da motiv ove tragedije nisu neraščišćeni ljubavni odnosi jer je ona imala dečka s kojim se zabavljala a da se pretpostavlja se da joj se Igor samo udvarao.

Predaja

Radenovićev advokat Borivoje Borović, najavio je da će se njegov branjenik pojaviti na današnjem saslušanju, u 11 sati, kod istražnog sudije Nebojše Živkovića u Palati pravde. Borović je rekao da se Radenović nije ranije predao jer je čekao da se njegov advokat vrati sa odmora i "jer je pod velikim stresom". Prema nezvaničnim informacijma, Radenović ne želi da se preda policiji, već hoće da "svoju istinu" ispriča istražnom sudiji.

Ubica se krije u Bosni ili Crnoj Gori?

Prema rečima Živojina Ivkovića, Isidorinog oca, na dan Isidorinog ubistva i dan ranije, viđao je ispred zgrade crveni mercedes kupe nemačkih registarskih oznaka, koji je vlasništvo Igorovog strica iz Bjelog Polja.
- Pretpostavljam da je Igor odmah posle ubistva pobegao tim kolima, i da ga je stric iste večeri odvezao u Crnu Goru ili Bosnu gde se još krije - navodi Živojin.
Kako on ističe, Igorovi roditelji su već pokušali da stupe u vezu sa Ivkovićima, ali Živojin i Leposava nisu hteli s njima da razgovaraju.
- Rekli su nam da žele s nama da podele zajednički bol i da učestvuju u ovoj tragediji. Koja je to zajednička tragedija, kada je njihov sin ubio našu ćerku - očajan je Isidorin otac.

Kako je za "Glas" rekao Isidorin drug koji je te kobne večeri dovezao do zgrade, posle čega je ona otišla u Radenovićev stan, Isidora je s njim neposredno pre tragedije bila u kafiću u Sportskom centru "Banjica", gde su se našli da bi pogledali slike s letovanja u Budvi.

- Dok smo sedeli Igor je zvao Isidoru mobilnim i pitao je s kim je u kafiću. Dogovorili su se da Isidora dođe kod njega da pogledaju fotografije, a kasnije izađu na piće na neki splav. Pitao sam je da li između njih ima nečega više od prijateljskih i komšijskih veza i ona mi je rekla da nema, ali nije krila da joj se Igor udvarao. To su kasnije potvrdile i poruke na njenom mobilnom telefonu.

Ja sam je dovezao ispred zgrade oko 21.25 sati, a Igor je pozvao Hitnu pomoć i prijavio ubistvo posle svega desetak minuta. Ovih dana raspitivao sam se o Igoru Radenoviću po kraju i saznao da je u stanu u Paunovoj 57 živeo oko godinu i po dana i da je najverovatnije bio narkoman. Viđali su ga često i sa Draganom Zdravkovićem, koji je ubijen iste večeri u istoj ulici, a za koga se pretpostavlja da je bio narko diler - objašnjava Isidorin drug.

Isidorin otac Živojin, još jednom ističe da nije reč o samoubistvu, kako se pričalo, već da je sada definitivno sigurno da je Igor ubio Isidoru.

- Pištolj iz koga je pucano, a koji je stavljen Isidori u levu ruku, pri čemu ubica verovatno nije znao da je ona dešnjakinja, niti je zaveden, niti je vlasnik imao dozvolu za njega. Ako se ovakav gnusan zločin predstavlja kao ubistvo iz nehata, što nije istina, zašto je onda ubica mog deteta pobegao, pokušao da inscenira samoubistvo i za odbranu uzeo jednog od najpoznatijih advokata u Srbiji. Šta će mu sve to ako je on, navodno, samo student i ako nije kriv za ovu tragediju, pita se Živojin i dodaje:
- Živeću od danas sa Isidorinom slikom i svakog dana će sa njom i deo mene polako umirati. Jedino što mi ostaje u životu je sada moj petnaestogodišnji sin Ivan, koji će mi biti i sin i ćerka.

MSB


vesti po rubrikama

^hronika

17:17h

Posle četiri dana života na aparatima Isidora Ivković juče preminula

17:26h

Vrhovni sud poništio odluku Specijalnog suda: Lindo pušten pa uhapšen

17:33h

Turčin švercovao 116 kg heroina

23:28h

Beograd: Još jedna navijačka tuča

 


     


FastCounter by LinkExchange