[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 5. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Usmeni sporazum rudara s ministarstvom

Štrajkači čekaju

i zvaničan potpis

KOSTOLAC - Pregovori kostolačkog Štrajkačkog odbora, predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike i predstavnika EPS-a završeni su postizanjem usmenog sporazuma zbog čega je Štrajkački odbor najavio delimično obustavljanje generalnog štrajka, započetog 29. jula.

U pregovorima su učestvovali pomoćnik ministra energetike zadužen za javna preduzeća Saša Stojanović, zamenik direktora EPS-a Dragojlo Bažalac, predsednik Sindikata EPS-a Milan Kovačević i predstavnici kostolačkog Štrajkačkog odbora. Sa pomoćnikom ministra Stojanovićem postignut je dogovor da se u roku od 60 dana potpiše aneks ugovora koji će biti glavna garancija zaštite radnika u slučaju otpuštanja.

Prema rečima potpredsednika Sindikata PRIM-a Milana Josića, dogovoreno je da pomoćnik ministra dostavi pisanu i pečatom overenu garanciju o poštovanju postignutog dogovora. Tek po njenom prijemu, radnici će odblokirati zgradu direkcije Površinskih kopova, ali će nastaviti sa blokadom rada privatnih separatora na ugljenokopu "Drmno" do usvajanja njihovih preostalih zahteva.

U pregovorima je postignut i dogovor da se u toku današnjeg dana u Kostolcu održi sastanak predstavnika Štrajkačkog odbora, generalnog direktora EPS-a Vladimira Đorđevića i direktora Površinskih kopova i Termoelektrana, Dragoljuba Lakovića i Bojana Živanovića, na kome bi se raspravljalo o ostalim zahtevima Štrajkačkog odbora. Najbitniji zahtev je u vezi izmene člana 90 Kolektivnog ugovora koji se odnosi na prosečne zarade u preduzećima EPS-a i izmene Zakona o energentima u kojima je ugalj izuzet sa spiska energenata.

Do zaključenja ovog broja, u Kostolcu se još uvek čekalo na prijem pisane, overene garancije Stojanovića da će njegova obećanja biti sprovedena u delo, koja je trebalo da bude poslata po završetku jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu za rudarstvo i energetiku.

D. N.


vesti po rubrikama

^društvo

17:01h

Na Terazijskoj terasi počinje izgradnja najmodernijeg objekta u zemlji

17:10h

Beograd: Obeleženo devet godina "Oluje" i pogroma Krajišnika

17:19h

Siromaštvo i ratovi označili Srbiju nezanimljivom čak i za najugroženije strance

17:27h

Da li je i koliko opasno korišćenje računara po zdravlje korisnika

17:35h

Odštampano 99 odsto udžbenika za novu školsku godinu

17:43h

Epidemija žutice puni šabačku bolnicu i za sada ne jenjava

17:52h

Usmeni sporazum rudara s ministarstvom

18:01h

Malinarski ultimatum Vladi Srbije

   


     


FastCounter by LinkExchange