[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 5. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Sadašnji izgled

Foto

Budući izgled

Na Terazijskoj terasi počinje izgradnja najmodernijeg objekta u zemlji

B2 najpametnija

zgrada u Srbiji

Biće završena 2007. i koštaće 25 miliona evra, a odlikovaće se elektronskim obezbeđenjem i najsavremenijim telekomunikacionim sistemima

BEOGRAD - Kompanije "Mali kolektiv" i "ETB holding" počeće u toku ove godine izgradnju najsavremenijeg objekta u Srbiji kombinovane namene, ukupne površine 23.700 kvadratnih metara u Balkanskoj ulici broj 2. Zgrada naziva "B2" biće smeštena na levoj strani Terazijske terase gledano od hotela "Moskva" i prostiraće se od Balkanske ulice do Narodnog fronta.

Luksuzni apartmani

- Velelepno zdanje će imati ukupno četiri podzemna sprata, nisko prizemlje, prizemlje i dva do šest nadzemnih spratova koji "kaskadno" padaju ka ulici Narodnog fronta. Prema idejnom projektu, izgradnja ovog "najpametnijeg" objekta u našoj zemlji koštaće 25 miliona evra, a završetak izgradnje planiran je za april 2007. godine - rekao je Veljko Škorić, generalni direktor "ETB holdinga" na jučerašnjoj prezentaciji ovog projekta.

U podzemnim etažama, kako je rekao Škorić, nalaziće se javni parking, iznad njih će biti poslovni prostor i lokali u kojima će, prema njegovom očekivanju, biti smešteni predstavnici najpoznatijih svetskih brendova, dok će na višim spratovima biti poslovni i najluksuznije opremljeni stambeni apartmani.

Foto

Veljko Škorić, Slobodan
Rajović i Miodrag Sekulović

Predstavljajući strukturu objekta, Škorić je rekao da će poslovni prostor imati ukupno 4.813 kvadratnih metara, dok će lokali imati najmanje 120 kvadrata s mogućnošću spajanja. Zgrada će biti non-stop pod elektronskim obezbeđenjem sa najsavremenijom telekomunikacionom opremom. Stambeno- kancelarisjki prostor biće smešten na 7.090 kvadratnih metara, a apartmani će imati od 60 do 240 kvadrata.

- Nemamo problema sa imovinsko- pravnim odnosima, a očekujemo da, čim izaberemo izvođača radova za ovaj objekat, dobijemo i građevinsku dozvolu. Dakle, naša lokacija ni na koji način nije pod pravnim sporom.

Dobre komšije

Pošto je izgradnja u najstrožem centru grada, vodićemo računa da ne ugrozimo stanare okolnih zgrada, sa kojima smo već imali kontakte, kao i o životnoj sredini i objektima u okruženju. Za izgradnju zgrade B2 angažovaćemo najbolje domaće građevinske kompanije. U naredne dve godine u izgradnji ove zgrade će raditi oko 2.000 radnika - rekao je Škorić.

Sada je teško reći kolika će biti cena kvadratnog metra, rekao je Škorić. Ona će zavisiti od koncepta finansiranja, odnosno od toga da li ćemo uzimati kredite ili ćemo sami finansirati ceo projekat, rekao je Škorić i dodao da će u drugom slučaju kvdratni metar biti jeftiniji.

Projektant zgrade "B2" arhitekta Slobodan Mića Rajović kazao je da će zgrada biti rađena od luksuznih materijala i da će ulepšati izgled Beograda. Profesor Građevinskog fakulteta i konsultant investitora projekta Miodrag Sekulović rekao je da se zgrada gradi na veoma specifičnom zemljištu i da će u izgradnji temelja biti primenjene posebne metode koje će garantovati stabilnost zgrade.

Saradnja na uređenju parka

Prema rečima Škorića, kompanije "ETB holding" i "Mali kolektiv", učestvovaće sa 50 odsto u finansiranju uređenja parka na Terazijskoj terasi, dok će 50 odsto finansirati vlasnik placa na desnoj strani terase, a koji pripada Kompaniji "Braća Karić".
Pošto zgrada delimično zaklanja vidik ka Savi, predviđeno je da se izgrade vidikovci i na zgradi B2, kao i na zgradi koja će biti podignuta na desnoj strani Terazijske terase. Na tom delu celokupnog placa moguće je da će zgradu podići Kompanija "Braća Karić".


I. Krasnić


vesti po rubrikama

^društvo

17:01h

Na Terazijskoj terasi počinje izgradnja najmodernijeg objekta u zemlji

17:10h

Beograd: Obeleženo devet godina "Oluje" i pogroma Krajišnika

17:19h

Siromaštvo i ratovi označili Srbiju nezanimljivom čak i za najugroženije strance

17:27h

Da li je i koliko opasno korišćenje računara po zdravlje korisnika

17:35h

Odštampano 99 odsto udžbenika za novu školsku godinu

17:43h

Epidemija žutice puni šabačku bolnicu i za sada ne jenjava

17:52h

Usmeni sporazum rudara s ministarstvom

18:01h

Malinarski ultimatum Vladi Srbije

   


     


FastCounter by LinkExchange