[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 30. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Apel Crvenog krsta Izvršnom odboru Skupštine opštine Zaječar

Obećali, ali nisu dali

Izgradnja višenamenskog objekta zastala jer "greškom" nije uvršćen u strateški plan kako je obećano

ZAJEČAR - Zorica Jovanović, sekretar Crvenog krsta u Zaječaru, juče je uputila javni apel Izvršnom odboru i Skupštini opštine Zaječar da podrži nastavak izgradnje višenamenskog objekta u Ulici Prote Mateje u Zaječaru, koji bi služio ne samo Crvenom krstu, već i drugim nevladinim organizacijama i humanitarnim udruženjima.

- Višenamenski objekat, čija je adaptacija i rekonstrukcija započeta još 2.000. godine i u koji je uloženo oko 150.000 evra, ali je dalja izgradnja prekinuta baš zbog nedostatka para, nije uvršćen u Strateški plan opštine, čije će programe finansirati Evropska agencija za rekonstrukciju, kako je to bilo obećano - rekla je Jovanovićeva na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Dragan Avramović, koji je bio zadužen za projekte, dobio je svu potrebnu dokumentaciju. Međutim, nije je dostavio članovima IO i odbornicima, tako da ovaj predlog nije ni razmatran.

Traže drugog donatora

Kao donator dalje izgradnje ovog objekta javio se CHF, koji je spreman da uloži milion dinara. Međutim, potrebno je obezbediti još jednog donatora.

Zašto se to dogodilo Avramović nije objasnio, samo je rekao da je Crveni krst zastupljen u stavci o nevladinim organizacijama, ali u konkretnom programu potreban novac se ne spominje.

Kako je objasnila Jovanovićeva, za završetak zgrade Crvenog krsta površine 1.000 kvadrata potrebno je još 350.000 evra. Opština treba da obezbedi osam odsto sredstava, a ostalo donatori. Ukoliko se u najskorije vreme ne budu preduzeli radovi na završetku zgrade, doći će do propadanja i onog što je do sada urađeno, a skladištenje namirnica i donacija biće ugroženo.

S. M.


vesti po rubrikama

^Srbija

15:15h

Apel Crvenog krsta IO SO Zaječar

15:25h

Referendum za smenu predsednika Leskovca

15:33h

Čačak: Goveda zaražena brucelozom

 
 


     


FastCounter by LinkExchange