[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 30. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Najavljen septembarski festival najviših kreativnih dometa

Najvažniji tokovi svetskog dizajna

Od 2. septembra na "Beograd festivalu" vrhunski domaći i strani autori

Dragan Sakan, naš najpoznatiji dizajner, direktor studija "Sači i Sači" i magazina "Nju Moment", najavio je "Beograd festival", festival najviših kreativnih dometa u domaćem i svetskom dizajnu, koji će početi 2. septembra.

- Već šest meseci radimo ovaj projekat - izjavio je Dragan Sakan. - Teže je bilo okupiti 80 srpskih umetnika na jednom mestu, nego dovesti neke od najuglednijih svetskih dizajnera na Beogradski festival. Prvi deo festivala biće revijalnog karaktera. Budući da sam već 30 godina u ovom poslu i da sam član skoro svih svetskih žirija, izabrao sam goste čija su imena postala sinonimi za glavne tokove u svetskom advertajzingu.

Gosti "Beograd festvala" biće Žak Segal iz Pariza, legenda svetskog advertajzinga, u široj javnosti poznat i kao kreator izuzetno uspelih političkih kampanja za predsednika Miterana. Segalova autobiografija "Nemojte reći mojoj mami da se bavim advertajzingom, misliće da radim u bordelu", postala je hit-knjiga, ne samo u dizajnerskim krugovima. Na Festival dolazi i Mirko Ilić koji sada živi i radi u Njujorku, jedan od vodećih i najnagrađivanijih svetskih dizajnera. Donald Gan, londonski dizajner, predstaviće čuveni "Gan report" - 100 najboljih ideja u svetu advertajzinga za 2004. godinu.

U toku Festivala biće otvorena izložba "Klub umetničkih direktora Srbije" koja će predstaviti 80 najuspešnijih art direktora, kreativnih direktora i fotografa Srbije. Specijalni broj magazina "Nju Moment" biće posvećen specifičnom kreativnom pristupu srpskih dizajnera i biće globalno distribuiran. Program festivala biće podeljen u izložbene celine "Svetska kreativnost", "Evropska kretivnost", "Nova Evropa - Nova kreativnost", "Balkan Spirit", "Kreativnost Srbije" i "Beograd - grad ideja".

S. Đ. M.


vesti po rubrikama

^kultura

16:15h

Najavljen septembarski festival najviših kreativnih dometa

16:24h

Još jedna pozorišna premijera na BELEF-u

16:35h

Bivši pevač benda Blek sabat postao multimilioner od prodaje suvenira

 


     


FastCounter by LinkExchange