[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 28. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Nemci najveći džabalebaroši

BRISEL (Beta) - Slovenci su najvredniji stanovnici Evrope, a Nemci i Norvežani najveći besposličari, dok bi se za Francuze moglo reći da su najsrećniji, pokazali su rezultati ankete sprovedene u 10 evropskih zemalja.

Na osnovu prikupljenih podataka, Eurostat je došao do zaključka da stanovnici svih posmatranih zemalja najveći deo dana provode u spavanju. Najmanje spavaju Šveđani, sedam sati i 52 minuta a najviše Francuskinje, 8 sati i 38 minuta. Razlog tome možda je i iscrpljenost zbog bavljenja kućnim poslovima, budući da na poslove u kući troše u proseku 90 odsto vremena više nego njihovi sunarodnici.

Kada se saberu sati provedeni u radu, kako na poslu tako i kod kuće, najmarljiviji su Slovenci, žene rade u proseku osam sati i 47 minuta dnevno, a muškarci sedam sati i 44 minuta. Za Slovenkama, po marljivosti, slede stanovnice Mađarske, Estonije i Francuske dok su, kada je reč o muškarcima, posle Slovenaca Šveđani, Britanci i Francuzi. Najmanje vremena u radu u proseku provode Nemci, kako muškarci tako i žene, sedam sati dnevno. Najviše slobodnog vremena imaju Norvežani, oko pet i po sati dnevno.


vesti po rubrikama

^vesti

17:35h

Nemci najveći džabalebaroši

17:45h

Nova komunalna služba u Zrenjaninu

18:00h

Nevreme "iseklo" struju

 


     


FastCounter by LinkExchange