[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 28. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Incident u Temerinu nije ni u kakvoj vezi s nacionalizmom

Zastave, verovatno, palili gosti kafića

TEMERIN - Paljenje srpske, mađarske i zastave MZ Temerin nije ni u kakvoj vezi s nacionalizmom i nije izazvalo nikakve negativne posledice u međunacionalnim odnosima u ovoj vojvođanskoj varoši - rekao je za "Glas" predsednik Izvršnog odbora SO Temerin Zoran Pekez, ističući da mnogi žitelji Temerina i ne znaju da se ovaj slučaj desio, te da mu ni žitelji srpske, ni mađarske nacionalnosti ne pridaju nikakav značaj.

"U utorak 20. jula bio je katolički Ilindan, koji žitelji mađarske nacionalnosti slave kao praznik, u znak sećanja na dan kada je pre 150 godina Temerin potpuno izgoreo u požaru.

U organizaciji proslave tog praznika učestvovali su i Srbi i Mađari, a svetkovini je prisustvovalo više od 3.000 žitelja Temerina svih nacionalnosti, što najrečitije govori o dobrim međunacionalnim odnosima u našoj opštini.

Nakon završetka proslave, srpska, mađarska i zastava MZ ostale su na jarbolu mesne zajednice. U blizini zgrade Mesne zajednice Temerin nalazi se kafić u koji ovdašnja omladina, po tradiciji, dolazi u kasnim večernjim satima i koji se često ne zatvara u dva sata, kako to opštinska pravila nalažu, pa neretko interveniše i policija.

Tako je bilo i te večeri, policija je došla u lokal da bi vlasniku pomogla oko zatvaranja i gostima naredila ga napuste.

Po svemu sudeći, neko od revoltiranih gostiju je prolazeći pored MZ strgao zastave s jarbola i zapalio ih. Dakle, jasno je da nikakvog nacionalizma nije bilo", kaže Pekez.

N. Ć.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:05h

Incident u Temerinu nije ni u kakvoj vezi s nacionalizmom

15:15h

Oluja odložila proglašenje pobednika takmičenja na "Štrandu"

15:23h

Prekinuta sednica Skupštine opštine Subotica

 


     


FastCounter by LinkExchange