[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 28. 7. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Jedan od najmlađih članova drim-tima pokazao da je brz na jeziku

Karmelo: Zlato je sigurno naše

Paspalj: Lepo od njega što daje tako smele izjave, verovatno priča na osnovu bogatog iskustva, s obzirom na to koliko je dao svetskoj košarci

Možda će Leri Braun uspeti da nauči izabrane američke košarkaše FIBA pravilima ili zonskoj odbrani, ali skromnost i oprez koje je pokušao da im implementira ipak će za NBA zvezde ostati tajanstvene, nedostupne vrline. Čak i za one najmlađe.

- Garantovano ćemo osvojiti zlatnu medalju u Atini. Vratićemo je u Ameriku - galamio je Karmelo Entoni, golobradi superstar Denver Nagetsa, tokom prvog treninga američke košarkaške reprezentacije u okviru priprema za Olimpijske igre.

Tek što su se on i saigrači iz najnovijeg izdanja drim-tima okupili u trening kampu u Džeksonvilu na Floridi, Entoni je pokazao da je selektor Braun proteklih nedelja uzalud trošio vreme pričajući da njegove pulene na OI čeka žestoka konkurencija. Pozvan u reprezentaciju SAD tek u poslednjem krugu, Entoni je prvi poleteo da zemljacima obeća povratak na svetski tron, sa kojeg su Amerikanci skinuti pre dve godine na Svetskom prvenstvu.

- Mislim da će zbog toga utakmice biti još zanimljivije - odgovorio je Entoni na pitanje kako misli da će njegove reči protumačiti ostale reprezentacije koje učestvuju na olimpijskom turniru, a pogotovu one tri koje su Amerikancima uzele meru u Indijanapolisu (Argentina, SCG i Španija). - U ovom trenutku, ostale ekipe nas se ne plaše. Zašto onda da ne podignemo atmosferu? To su Olimpijske igre. Zabavljamo se, čoveče. Idemo tamo da osvojimo zlato!

Braun, koji neprestano propoveda da je košarka izvan Amerike mnogo napredovala i da njegovu ekipu očekuje surov ispit na OI, nije streljao Entonija zbog nadobudnih reči.0

- Shvatite da to priča klinac - objasnio je Leri Braun okupljenim novinarima Entonijevu izjavu. - Ali, sve dok poštuje ekipe protiv kojih ćemo igrati i shvata koliko su dobre, nemam problema sa tim što on priča.

Entonijeve reči doprle su i do Žarka Paspalja, tim-menadžera naše reprezentacije za koju mnogi, čak i u neksromnoj američkoj košarkaškoj javnosti, smatraju da će biti glavna konkurencija drim-timu za zlatnu medalju.

- Lepo od njega što daje tako smele izjave - prokomentarisao je Paspalj Karmelovo mangupiranje. - Verovatno to iz njega progovara ogromno iskustvo. Dugo je u košarci, mnogo je dao ovom sportu, pa valjda ima pravo da tako priča. Ne znam šta drugo da kažem.

Da ne bude zabune, dvadesetogodišnji Karmelo Entoni ima iza sebe samo jednu sezonu u NBA ligi, a predstojeća olimpijska akcija, sa sve gostovanjem u Beogradu šestog avgusta, biće mu prvo međunarodno iskustvo.

Sprint zbog Ajversona

Selektor Amerikanaca Leri Braun imao je razumevanja za vatrene izjave Karmela Entonija, ali ne i za pojedine propuste svojih izabranika na prvom treningu drim-tima, koji je bio otvoren za javnost.
- Momci, nećemo tako da radimo. Moraću sve da vas reprogramiram - vikao je Braun na košarkaše koji su, naviknuti na NBA stil igre, akcije završavali ishitrenim šutevima. Novinari koji su prisustvovali tom prvom treningu javili su u izveštajima da je Braun često dizao glas na košarkaše (najviše na Ademara Stodemajera), nezadovoljan njihovim zalaganjem.
Da bi ih navikao na košarku koja se praktikuje na međunarodnim turnirima, Braun je zabranio igračima "pik en rol", a i ukinuo je vremensko ograničenje za napad, jer je želeo da se opuste i prilagode sporijem ritmu.
- Dosta sa NBA glupostima - dodatno je upozorio igrače Greg Popović, trener San Antonija i prvi pomoćnik Lerija Brauna.
Posle nekog vremena, Braun i Popović su izgubili živce i postavili zadatak: Alen Ajverson šutira slobodno bacanje, a ako ga promaši, svi moraju da trče sprinteve.
Ajverson, najstariji u olimpijskom drim-timu sa 29 godina, igrač od koga očekuju da bude lider ekipe uz Tima Dankana, promašio je bacanje, posle čega je vikao na sebe dok je sa saigračima po kazni jurcao parketom.

M. ZARKOVIĆ


vesti po rubrikama

^sport

15:30h

Jedan od najmlađih članova drim-tima pokazao da je brz na jeziku

15:35h

Fudbaleri našeg šampiona pucaju od optimizma pred okršaj s Jang bojsom

15:50h

OFK Beograd dočekuje slavni Atletiko Madrid

15:55h

Klin se Klinsmanom izbija

16:10h

Zakon američke države Kentaki protiv bokserskog asa

16:15h

Turneja po Iberijskom poluostrvu našim košarkašima samo odmogla

16:45h

Obradović za španske medije

17:00h

Agent reprezentativca SCG kategoričan

17:10h

Pirejci propuštaju Evroligu

23:30h

Luka Bogdanović i dalje Zvezdin

23:35h

Novi poraz plavih u Španiji

23:40h

Evropsko prvenstvo kadeta u rukometu: Plavi u polufinalu

 


     


FastCounter by LinkExchange